*Nettavisen* Nyheter.

Håper på seiersrus

Reidun Teigen startet som frivillig i Oslo Jazzfestival. Nå er Ellingsrud-beboeren en av tre som sørger for at festivalen arrangeres for 20. gang.

Sentrum/Ellingsrud: Etter at fjorårets festival gikk med én og en halv millioner kroner i underskudd, er Teigen veldig innstilt på at de skal få oppleve seiersrusen etter årets festival.
- Vanligvis føler man en slags seiersrus når festivalen er over, men ifjor fikk vi aldri den. Det var aldri noe skandale, og vi fryktet ikke for festivalens eksistens, men i år tror jeg at vi skal få oppleve seiersrusen, smiler Teigen som har hovedansvaret for det økonomiske og administrative ved festivalen.
Men med kun tre ansatte blir det også mange andre arbeidsoppgaver. I tillegg er det 230 frivillige som sørger for at det blir festival også i år.

Eventyrlysten

Teigen flyttet fra Lyster i Son kommune til Oslo som 17-åring. Eventyrlyst og trangen til å oppleve noe nytt gjorde at hun flyttet til Oslo og jobb på Postgirobygget. Men det var heller ikke noe minus at hun fikk lønn - under opplæring.en
- Ja, du kan godt si at det var midt i blinken for en ung jente, ler Teigen som innrømmer at selv om hun er med og arrangerer festivalen for 11.gang ikke er noen jazzpuritaner.
- Jeg har alltid vært glad i å høre på musikk. Den eldste jazzen har fenget meg mest, men nå kommer det også mye spennende nytt.
En uke før det braker løs er det fortsatt en del som må gjøres, men under selve uka, klarer Teigen å kose seg med musikken.
- Det er veldig gøy under festivalen. Gøy, men stressende, men jeg liker å ha mye å gjøre, smiler Reidun og fortsetter:
- Hele året bygger vi opp til den uka. Det er tusenvis av detaljer som må være på plass, men når festivalen begynner, er det helt fantastisk.
Det er spesielt én festival Teigen husker godt.
- Da Benny Carter stod på scenen på sin 90-års dag. Når store legender kommer, forventer man ikke at de skal være helt på høyden, men han var fantastisk. Jeg fikk klump i halsen - både fordi det var så bra, og fordi jeg var kjempestolt for at jeg hadde vært med å få det til.
En snau uke før festivalen starter er i underkant av 5000 billetter forhåndssolgt. Og hvis værgudene er på festivalens side håper Teigen at 16- 17000 billetter vil selges under festivalen. Og dermed vil det bli duket for seiersrus for de tre i arrangementskomiteen - den 22. august. Dagen etter at festivalen er over. Det hadde vel ikke vært å forakte før oppladningen til 20-års jubileumet starter for neste år...

Hele året bygger vi opp til den uka. Det er tusenvis av detaljer som må være på plass, men når festivalen begynner, er det helt fantastisk
Reidun Teigen


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag