*Nettavisen* Nyheter.

Håper på t-bane langs fjorden til Fornebu

Bydelsutvalgsleder på Frogner, Bjarne Ødegaard, går inn for bane fra Oslo øst, gjennom byen og til Fornebu, via Filipstad. Han får støtte i bydelsutvalget. Foto: Foto: Live Sandven Slettebø

Bjarne Ødegaard ser lyset i tunnelen for en ny t-banelinje til Fornebu, fra Carl Berner, via Filipstad og Bygdøy.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bydelsutvalgsleder Bjarne Ødegaard (H).

OSLO VEST: – Det er veldig positivt at byrådet og Ruter ser ut til å fatte interesse for forslaget vårt om t-baneløsning til Fornebu, sier leder i bydelsutvalget i bydel Frogner, Bjarne Ødegaard.

Bydelsutvalget har nå fattet vedtak om forslag til utbygging av en ny fjordlinje for å løse trafikken fra Frogner til Fornebu. Utbyggingen på Fornebu vil gi om lag 30.000 arbeidsplasser, og et tilsvarende antall beboere. Ødegaard og bydelsutvalget mener derfor at det beste alternativet for å regulere trafikken, vil være å legge den under jorden.

Flere nye stasjoner

– Vårt forslag er at banen skal gå fra Fornebu til Filipstad, deretter til en ny Homannsbyen stasjon, så videre til for eksempel St. Hanshaugen og deretter østover i byen. En sammenhengende bane fra Fornebu til Ahus er også en mulighet, forteller han.

Tidligere har aksjonister markert støtte til t-baneforslaget og motstand mot mer trafikk i Bygdø Allé.

Ødegaard understreker at det vil innebære en betydelig investering, men vektlegger at kommunen ikke har noe valg. Alternativet vil ifølge han selv være store trafikkproblemer. Han mener det må være et prosjekt som må gjennomføres av kommune, stat og private aktører.

– Ruter har vurdert en t-baneløsning langs E18 og jernbanen mot Skøyen, og videre til Majorstuen. Her er det allerede etablerte busslinjer, og behovet for en t-banelinje vil ikke være like stort. Vi mener derfor at en fjordlinje vil være et bedre alternativ, sier han.

Det er nå startet en Facebook-side for å få t-banen til Fornebu.

I gang med utredning

Informasjonssjef i Ruter Gry Isberg sier de nå er i full gang med å utrede en rapport over hva som vil være den beste løsningen for å lette trafikken mot Fornebu.

– Vi vurderer også andre kommunikasjonsmidler, så om det blir t-banelinje eller noe annet, kan jeg ikke svare på. En endelig utredning vil være ferdig 1. mars. Før dette er det vanskelig å si noe konkret, forteller Isberg.

Frogner bydelsutvalg har arbeidet med saken i flere år. Ødegaard er derfor positiv til saken får fortgang, og ser fram til å motta den konkrete utredningen.

– Nå vil vi avvente Ruters utredninger og anbefalinger. Hvis alt går som jeg håper, vil forslaget om ny t-banelinje komme til behandling i Oslo bystyre innen året er omme, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag