Håpet er størst

Amund Enger fra Lambertseter er en gammel ringrev i norsk musikkliv. Nå er han ute med ny cd.

Amund Enger fra Lambertseter er en gammel ringrev i norsk musikkliv. Nå er han ute med ny cd. Foto: Foto: Privat

Mandag 23. august slapp Amund Enger ut sin nye cd kalt "Håp".

LAMBERTSETER: – Livet har mange faser. I mellom disse står ofte veiskiller. Noe begynner og tar slutt, før du igjen kan starte opp med ny giv, sier Amund Enger når han skal forklare sitt siste prosjekt.

– At livspilarene da har fast grunn, er helt nødvendig for at livet skal gå videre. Sangene på denne platen gjenspeiler hendelser - tanker og følelser de siste fem år. Noe ser jeg tilbake på med vemod - noe med undring. Noe med glede - noe med sorg. Det handler om tro, om håp og om kjærlighet, sier Amund Enger.

Håpet er størst

– Størst av alt er kjærligheten, heter det. Men når både kjærlighet og tro settes ordentlig på prøve, er det viktig at Håpet er tilstede når det det røyner på som mest. Jeg er glad for at dette prosjektet kom vel i havn - glad for alle som har bidratt og vært viktige støttespillere, sier Amund Enger.

Reserve-Jesus

Amund Enger er oppvokst på Lambertseter. Tilnavnet Reserve-Jesus fikk jeg etter å ha debutert som guttesopran på galleriet i Lilleborg Kirke, forteller han.

– Jeg fikk en kort fartstid i NRK’s guttekor - fotballtreninga vant den duellen. Faren min var organist og mitt første publikum var gamle tanter med store hatter, forteller Amund Enger.

Som har markert seg både som artist og bakmann i norsk musikkliv siden tidlig på 1980-tallet.

Finale med Skorgan

– Men allerede på 70-tallet la nok folk merke til meg, jeg var med i datidens Idol, en konkurranse kalt Chans til sjanseni det svensk-norske tv-programmet Hylands Hörna. I 1972 var jeg finalist sammen med Anita Skorgan, forteller Amund Enger.

Samme år fikk han lappen og sin første bil, en Volvo Amazon. Og i 1975 møtte han et av sine store idoler, Art Garfunkel. De to holdt en legendarisk intimkonsert på Bardøla Høgfjellshotell.

Natt alene

Amund Enger platedebuterte med LP-en Natt alene i 1981 og fulgte opp med "Hvis jeg..." i 1983. Mellom de to platene turnerte han tre måneder i USA i 1982.

I 1985 deltok han som artist og komponist i den norske finalen av MelodiGrand Prix med låta «Oh-la-la» og fulgte opp med ny deltagelse som komponist i 1987 med låta I samme båt som ble fremført av Sigvart Dagsland.

Amunds første album på mange år - og det første med engelske tekster kom i 2006 og var den naturlige forløperen til det nye norskspråklige albumet som er på gaten nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag