RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håpet lever i Bredtvet kirke


DÅPSDAG: Sogneprest Bjørn-David Haraldsen tror det er liv laga for en aktiv og levende menighet i Bredtvet kirke. Og her får vesle Linus sitt døpenavn.
DÅPSDAG: Sogneprest Bjørn-David Haraldsen tror det er liv laga for en aktiv og levende menighet i Bredtvet kirke. Og her får vesle Linus sitt døpenavn. Foto: Jacob Kirkevaag
– Noen kommer til å bli skuffet og lei seg. Noen vil miste kirken sin, sier Bjørn-David Haraldsen, sogneprest i Bredtvet kirke.

BREDTVET: Det er gudstjeneste og barnedåp denne søndagen i Bredtvet kirke. Og riktig så mange som fyller opp stolene i det romslige kirkerommet.

Drøm

På nytt vil de som beslutter selge arvesølvet. Selge Bredtvet kirke. Og hva er mer naturlig enn at sognepresten bruker sin prekestol til å fortelle om sitt håp.

– Som Martin Luther King har jeg en drøm. En drøm om en aktiv og levende menighet i Bredtvet kirke. Holde fast på drømmen og ikke gi opp selv om det på nytt er kommer forslag om å «legge ned» kirken.

Brutte løfter

Det er bare to år siden biskop og kirkeverge på tro og ære lovte at det ikke skulle bli noen omkamp. Bredtvet kirke skulle bestå.

– Uansett om det er Bredtvet eller en annen kirke som skal selges eller leies ut så blir resultatet det samme, Noen kommer til å bli skuffet og lei seg. Noen vil miste kirken sin, sier sogneprest Bjørn-David Haraldsen og legger til:

– Nå kommer høringsforslaget, og nå har vi tida fram mot sommeren til å mobilisere Slutter vi ikke opp om kirka, så forsvinner den.

Pengene styrer

Synkende medlemstall i takt med den store befolkningsendringen i Groruddalen gir mindre tilskudd til den enkelte menighet.

– Kirken trenger mer en det som Jens og Fabian vil bidra med og må selv sørge for å ta de nødvendige tak, sier den engasjerte sognepresten og fortsetter:

– Eller som Harald Hegstad sier «Kirken kan ikke regne med at det offentlige vil bidra med alle de midlene kirken trenger».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere