*Nettavisen* Nyheter.

Håpløse Nordstrand styrer mot nedrykk

Lillann Eeg Kjærnsmo og Nordstrand slet angrepsmessig og hadde mange bomskudd. Foto: Alle Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Håndballdamene til Nordstrand har hatt en katastrofal sesong så langt. Sju strake tap og desidert sist på tabellen er fasiten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jenny Græsholt er en kontringssterk spiller og scoret flere mål på kontra.

Klikk på bildet for å forstørre.

Henriette Svenningsen scoret fem for NIF og fikk bestemannsprisen.

BJØRNHOLTHALLEN: – Vi må snu denne trenden ganske snart. Vi må begynne å vinne kamper. Vi kan ikke vente til etter jul, sier kaptein Lillann Eeg Kjærnsmo etter 16-24 tapet for Vipers Kristiansand onsdag kveld.

Bom, bom, bom

Nordstrand startet forøvrig veldig bra og ledet 5-2 åtte minutter ut i første omgang. Men så startet nedturen i Bjørnholthallen for Nordstrand-damene.

Det florerte med personlige feil, feilpasninger og håpløse avslutninger fra hjemmelagets spillere, mens gjestene sakte men sikkert dro ifra. Til pause sto det 11-8 i favør gjestene fra Kristiansand.

Andre omgang ble en tristere for de som hadde håpet på to poeng til vertene. Enda flere feil og elendige avslutninger preget hjemmelagets spede forsøk på å hente inn ledelsen til Vipers.

Mot slutten dro gjestene fra og vant fullt fortjent 24-16.

– Vi begynner bra og spiller jevnt store deler av kampen. Men vi bommer altfor mye i dag. I tillegg brenner vi tre straffekast. Vi har ikke råd til å bomme i den situasjonen vi er i, sier Eeg Kjærnsmo.

Mot slutten hang de fleste spillerne med hodet og vi kunne se at selvtilliten ikke er tilstede hos damene.

– Det rakner mot slutten. Vi føler kanskje at vi allerede har tapt, samtidig som vi ikke vil gi opp. Det er helt klart tøft å tape kamper, så selvtilliten er litt dårlig. Vi er kanskje ikke helt trygge på hverandre, sier Eeg Kjærnsmo.

Tenker ikke på nedrykk

Laget står med null poeng på sju kamper, og det er seks poeng opp til trygg plass. Laget har også tilgode én kamp, siden første oppgjøret mot Stabæk må spilles om igjen etter en protest fra NIF.

– Hva er gale?

– Vi har en del skader og må tilbake spillere. Vi må ha flere på trening og jobbe med det mentale. Vi sliter veldig i angrep og treffer ikke med skuddene, sier kapteinen.

Men sesongen er lang og mye kan selvsagt fortsatt skje. Men slik Nordstrand fremstår på banen for tiden skal det litt til for å snu den negative trenden. Men kapteinen har fortsatt troa.

– Vi tenker ikke nedrykk. Det er mange kamper igjen og vi må bare jobbe enda hardere. Men vi må begynne å vinne fort, sier Lillian Eeg Kjærnsmo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.