Har bare råd til t-bane

Andreas Behring mener løsningen er enkel. – T-banen vil spare penger og miljø på sikt, sier han. Arkivfoto

Andreas Behring mener løsningen er enkel. – T-banen vil spare penger og miljø på sikt, sier han. Arkivfoto

SV vil satse på t-banen og glemme E18. Det er løsningen på pengeproblemene i Oslopakke 3.

GRORUDDALEN: – Enten omprioriteres prosjektene ellers går hele Oslopakke 3 konkurs. Det er rett og slett ikke nok penger i pakken til alle prosjektene, sier bystyremedlem, Andreas Behring (Sv).

LES OGSÅ: Frykter SV vil rasere Oslopakke 3

Han vet nøyaktig hva som bør prioriteres: T-banen i Oslo øst. Behring vil koble sammen linje 5 og linje 2, få oftere avganger og bygge t-banetunnel gjennom sentrum.

Dette bør gå på bekostning av ny E 18, mener Behring.

– Å legge E18 i tunnel er for dyrt. Vi foreslår det som er riktig å gjøre, satse kollektivt. E18 er et hårete motorveiprosjekt til over 10 milliarder, sier Behring.

Vil ikke sette opp bompris

– Vi har ikke råd til alt. Staten spytter allerede innpenger i pakken. De bruker penger på jernbane og det er riktigere enn å spytte inn enda mer penger i Oslopakke 3. Det er lett å sette opp bomprisen med 40 kroner over natta, men det blir helt feil, sier SV-eren som mener at problemer får man selv løse.

Høyre og Frp gikk opprinnelig med på å heve bompengeprisen mot at E18 ble prioritert. Behring tror at partiene vil innse at Sv har rett.

– Sv gjør rett i å ville satse på kollektivt, det er framtiden. Det tror jeg også fagfolkene er enige i. Jeg har tro på fornuften og at partiene skal forstå at dette er det riktige. Regnestykket går ikke opp når man regner på det og det vil jo de andre politikerne se. Kollektivsatsing er løsningen på rush, miljø og kø, sier han.

Busstrasé

Men E18 skal ikke glemmes fullstendig. Behring synes det er viktig å anlegge et bedre kollektivfelt, slik at bussene kommer frem.

– Det koster ikke mye, og buss er kjempebra. Men når motorveier skal legges i tunneler begynner milliardene å rulle, kommenterer Behring.

Les også om t-banestasjonen på Løren.

Prosjekter i Groruddalen

Behring forteller at Sv fortsatt ønsker å prioritere å legge E6 i Groruddalen i tunnel, de ønsker Fossumdiagonalen og bane til Ahus.

– Dette er store prosjekter i Groruddalen, og de må man gjøre nå, det skjønner alle. Fossumdiagonalen vil føre til at riksvei 4 kan nedgraderes. Lokk over E 6 er jo et byutviklingsprosjekt som vi er for, begrunner Behring.

–Vi har ett år på oss til å bestemme hva som skal prioriteres i pakken. I år og i 2011 går alle pengene til påbegynte prosjekter. Men i løpet av et år må omprioriteringene landes, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag