*Nettavisen* Nyheter.

Har bestemt seg for å rive barnehagen

NEDSLITT: Storgården barnehage på Manglerud skal rives og erstattes av en ny barnehage. ARKIVFOTO Foto: ARKIVFOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Omsorgsbygg har fått fart på seg etter tv-innslag om Storgården barnehage. Nå skal den rives.

MANGLERUD: Tv2 og bekymrede foreldre satte nylig søkelyset på nedslitte Storgården barnehage, som ligger i dumpa mellom Ryen og Manglerud.

Barnehagens tilstand og beliggenhet har vært et tema i bydelen i mange år.

Omsorgsbygg (OBY) har ansvaret, men har ikke kommet lenger enn til å sette den på listen over barnehager som de ønsker rehabilitert eller revet i 2014.

Har bestemt seg for å bygge nytt

I Tv2-innslaget fremkom det en rekke bygningsmessige feil og mangler, og eksperter sådde tvil om det er forsvarlig å ha barn der.

Mandag 12. november var barnehagen tema hos Østensjø bydelsutvalg.

– OBY har vært på befaring, bestilt ytterligere rapporter for å få kartlagt tilstanden og utført strakstiltak. Bygget er slitent, men regnes for tilfredstillende, informerte barnehagesjef Tommy Grotterød.

Han sa at OBY nå har bestemt seg for å bygge nytt, fremfor å rehabilitere.

For å unngå stenging nå, grunnet manglende rømningsveier, er det byttet om på personalrom og en barneavdeling i andreetasje.

– Bekymringen er stor etter tv-innslaget. Dette er ingen ideell løsning, men alternativet var å spre barna. Personalet ønsket dette, og foreldrene ser fordelen ved løsningen, sa Grotterød til bydelsutvalget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.