RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KJEMPEBESLAG: Politiet fant blant annet 130 laptoper i leiligheten. Det jobbes nå med å knytte disse til tidligere grove tyverier fra bedrifter og boliger.
KJEMPEBESLAG: Politiet fant blant annet 130 laptoper i leiligheten. Det jobbes nå med å knytte disse til tidligere grove tyverier fra bedrifter og boliger. Foto: Foto: Politiet

Har brukt tre dager på å registrere gigantbeslag

Fem personer er varetektsfengslet etter politiaksjon mot leilighet på Grønland.

GRØNLAND/OSLO TINGRETT: Søndag gikk væpnet politi til aksjon mot en leilighet på Grønland etter at en person skal ha blitt truet med våpen.

Onsdag ble de fem som ble pågrepet i leiligheten varetektsfengslet. Tre av dem i fire uker og de to siste i to uker. To av de siktede må sitte i isolasjon, mens resten har brev og besøksforbud for hele perioden.

130 laptoper

Mennene er i alderen 23-53 år og av vietnamesisk opprinnelse. Noen av dem skal ha bodd lenge i Norge og ha norsk statsborgerskap. Politiet regner 53-åringen som hovedmann, blant annet fordi det var han som hadde leid leiligheten hvor beslaget ble gjort.

Da politiet slo til mot leiligheten ble det raskt klart at den var full av gods.

– Vi fant rundt 130 laptoper, 30 mobiltelefoner, 50 liter sprit, 70 liter vin, en kilo marihuana og en halv kilo hasj, forteller stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen til dittOslo.no.

Det ble også funnet noen nettbrett og et håndvåpen.

LES OGSÅ: Politiet fant påhengsmotor på do i campingvogn

Ser på gamle saker

Politiet har brukt tre dager på å transportere alt godset til politihuset og registrere det inn i datasystemet.

– Nå sjekker vi serienumrene opp mot grove tyverier fra bedrifter og boliger. Det er derfor ekstra viktig å minne folk på å notere serienumrene på slikt utstyr. Hvis det følger med slike opplysninger kan vi ta opp igjen gamle henlagte saker når vi får inn nye opplysninger som i denne saken, sier Stølen.

Det er fortsatt en del gjenstander igjen i leiligheten, blant annet datamaskiner som er demontert og dermed vanskelig lar seg sporte.

LES OGSÅ: 

Ungdomsraner (18): – Det er bare å ta imot straffen og takke gud for at vi bor i Norge

Mann fra Oslo savnet etter Hurtigruta-tur

Slik svindlet postbudet kundene for 550.000 kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere