RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har dere glemt oss?

Dette innlegget er myntet på våre folkevalgte og kommunalvalgte politikere!
Det gjelder mennesker som var ryggraden i Norge før Oljeberget kom til landet. Mange av disse menneskene som dette dreier seg om har opplevd første og annen verdenskrig og de harde 30-årene, både til lands og til vanns.
Hvilken erverdighet disse menneskene føler nå er ubeskrivelig. Sjøfolkene under siste verdenskrig, og etter 1945, er også tydeligvis glemt! Dette var mennesker som var hovedsakelig den største inntektkilden til dette landet frem til 1980-årene, da handelsflåten gikk i oppløsning. Grunnen til dette var grådige redere og udugelige politikere. Rederne i dette landet flagget ut sine båter med regjeringens velsignelse. Dette medførte til at det stod 80.000 sjømenn på land i løpet av få år. Noen av disse sjøfolkene klarte å få seg et annet arbeid i Norge mens andre forsvant til båter som gikk under bekvemmeligflagget. De restrerende sjøfolkene har dukket under. Den personen som har skrevet dette innlegget er sønn til en krigsseiler og som har vært sjømann fram til 1981. Jeg var stolt av å være sjømann i disse årene selv om det var harde arbeidsvilkår. Vi som seilte holdt båtene i topp stand på alle plan. I dag ser verdens handelsflåte ut som flytende lik-kister, bortsett fra få norske og utenlandske redere!
Denne gruppen mennesker det her er snakk om fikk en garanti om at de skulle få oppreising da de seilte i krigsårene, Nortvaship het fondet.
Min far fikk aldri oppleve dette så vidt jeg vet. Hfan ønsket også å få krigsmedaljen før han gikk bort. Ingen av delene fikk han oppleve da han døde i 1980. Undertegnede fikk diplome og medaljen i posen 6 måneder etter hans død. De sjøfolk og krigseilernes hustruer som fremdeles lever i samfunnet føler at de er sveket. Mange av disse lever i dag som minste pensjonister. Hustruene til sjøfolkene som seilte under og etter annen verdenskrig var hjemme og hadde ansvar for barna. Undertegnede kan bekrefte dette. Det ble ikke gitt pensjonspoeng til de som her er nevnt. Enda et samfunnssvik!
Undertegnede skriver dette som en påminnelse om denne rike oljenasjonen vi er. Menneskene det er snakk om i dette innlegget føler av vi bor i et u-land- Til våre folkevalgte vil undertegnede si følgende. Dere burde skamme dere når dere står fram og uttaler at Norge er verdens rikeste land. Når undertegnede tenker tilbake i tid, på politikk, er det en politiker som burde vært klonet. Denne mannen reiste landet opp etter siste verdenskrig og het Einar! Det spørs vel om samfunnet ser ut som det gjør i dag hvis dette hadde vært mulig!
Fred A. Bruvold
Sønn av en krigsveteran

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere