*Nettavisen* Nyheter.

Har du EM-stolen klar?

EM I HØYSETET: Det gjelder å sitte godt hvis man skal tåle at Sverige flakser seg gjennom enda noen mesterskapskamper.

Snart rulles fotball-EM i gang. Sitter du godt?

Klikk på bildet for å forstørre.

KLAR FOR KAMP: Godstolen er et av få punkter der funksjon fortsatt er viktigere enn form, hevder programleder Håvard Lilleheie, her plassert i en IDP James til drøyt 22.000 kroner. (Foto: Magnus Knutsen Bjørke)

Klikk på bildet for å forstørre.

MUSIKALSK: Originalen kom i 1971. Med Stressless Jazz hevder Ekornes å ha fått maks ut av 37 års erfaring. (Foto: Møbelrådet) Foto: Foto: Produsenten

Klikk på bildet for å forstørre.

PRISBELØNT: Scandia Senior-modellen brakte Fjordfiesta "Classic Innovation"-prisen i Køln i VM-sesongen 2006. (Foto: Møbelrådet) Foto: Foto: Produsenten

Klikk på bildet for å forstørre.

FEMININ TOUCH: Varier Peel appellerer til kvinner, ifølge Møbelrådet. Appelsinformen skaper også visse ballassosiasjoner. (Foto: Møbelrådet) Foto: Foto: Produsenten

Nå snakker vi! jubler Håvard Lilleheie (35), profilert fotballfanatiker og programleder av "Manshow" på TV 2 Sebra.

Det har akkurat gått opp for ham at Hødnebøs eksklusive Spinnaker-modell kan felles bakover. Før det var han skeptisk, ikke minst fordi herligheten koster 33.000 kroner. Med Euro 2008 under oppseiling kan ingenting overlates til tilfeldighetene eller jentene.

Ifølge Lilleheie er det gutta som regjerer foran skjermen.
Når det gjelder innredning generelt, er det gjerne sånn at kona ønsker og mener mest, konstaterer han.
Men godstolen, det er et av få punkter der funksjon fortsatt er viktigere enn form.

Det er siste skanse der jåleriet ikke må få ta overhånd. Her skal du bare sette deg ned og slappe av, uten at det trenger være så forbasket fint, fortsetter Lilleheie, og slenger beina nonchalant opp på puffen til 8.500.

Klassisk

Opplysninger fra bransjehold bekrefter påstandene iallfall langt på vei. Den ikke ukjente stresslessen kom på banen i 1971 og holder ennå koken.
Den innledet på en måte fjernsynsalderen. Og den er stadig aktuell og selger jorda rundt, forteller informasjonssjef Knut Skoe i Møbelrådet.

Når det er sagt, har det skjedd mye innen innesitting de senere årene. Mens Ekornes bokstavelig talt har jazzet opp klassikeren framfor noen, vet Brunstad, Furnart, Hellegjerde, Stordal, Varier for å nevne et brett konkurrenter å følge opp.

Andre produsenter har sett et marked. Alle utvikler sine egne ting ut fra egne forutsetninger, design og formspråk. Det har gitt større variasjon, kommenterer Skoe som mener du bør investere mellom 6.000 og 20.000 kroner i TV-tronen.

Da er du nesten garantert akseptabel skinnkvalitet, hvilket betyr mye for komforten.
Det er tross alt det den er til å sitte og sitte lenge. Skal du komme fra europamesterskapet med ryggen i behold, skal du også sitte godt, påpeker Skoe.

Inntrykk

Lilleheie har satt seg for lengst. I mangel av armlener etterlyser han dog et bord ideelt sett i 45 centimeters høyde å plassere EM-provianten på.
Skammelen må heller ikke være for bred, instruerer han.

Når det blir ekstra spennende, er det essensielt å kunne sette seg opp for virkelig å ta inn inntrykkene. For øvrig liker jeg å ligge mest mulig. Jeg er en såpass aktiv fyr ellers at jeg liker å hvile når jeg glaner.

For spennende det blir det.
Jeg tror Portugal kan nå veldig langt. Dessuten kan det bli artig med Frankrike, sier Lilleheie.
Spanjolene må du aldri tippe på. De skuffer bestandig. Det blir vel til at jeg holder litt med Sverige.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag