Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har du en filmstjerne i magen?

KLARE FOR OPPTAK: Mette Holme Nielsen og Bellinda Sørensen er glade i både folk og film, og tar gjerne imot flere spillelystne.
KLARE FOR OPPTAK: Mette Holme Nielsen og Bellinda Sørensen er glade i både folk og film, og tar gjerne imot flere spillelystne. Foto: FOTO: ELLEN RØNNING
Hver mandag ettermiddag åpner castingbyrået Folk&Film dørene i Nedregate 5 for håpefulle skuespillertalenter.

CASTET: Aurora og Mikael er to av rundt 10.000 spillelystne i basen til Mette Holme Nielsen i castingbyrået Folk&Film.

GRÜNERLØKKA: Et castingbyrå jobber med å finne rette fjes, stemmer og typer til ulike roller innen alle typer film. Det betyr at en variert base full av all slags folk er uvurderlig for castingfolket.

Elvelangs

Mette Holme Nielsen har drevet Folk&Film i snart 20 år, men blir aldri lei av å speide etter «karakterer».

– Det hender jeg tar en langspurt for å huke inn en interessant person, ja. Og sånn sett ligger de nye lokalene våre glimrende til, her passerer folk som på en catwalk rett uten for glassdøren vår.

Mette tok med seg firmaet sitt og kollega Bellinda Sørensen og flyttet fra Mølleparken og litt nedover elva for et par uker siden.

– Jeg er så utrolig glad for at vi får være her!

Mette slår ut med armene mot hauger av brostein og et mylder av arbeidsfolk og gravemaskiner. Telefonen ringer tett, håpefulle på avveie sliter litt med å finne frem i kaoset. Men det er høyst midlertidig.

– Tenk til våren, da, med utsikt over elva til Blå og alt annet som spirer og gror av aktiviteter i området her. Det er flere filmrelaterte firmaer i kvartalet, i tillegg til barnehage, galleri og mye mer. Inspirerende omgivelser!

Slipp deg løs!

Det er altså mandager mellom 14.00 og 17.00 Folk&Film inviterer inn til registrering. Og interessen er stor, særlig blant unge.

– Vi har god plass i basen til flere 40-pluss. Derfor hender det rett som det er at vi hanker inn foreldre som følger barna sine hit, sier Mette. Da dittOslo var på besøk i castingbyrået mandag, møtte vi et fint knippe filmlystne, alle med forskjellig bakgrunn og erfaring. Eldstemann rundt 60 år, og yngst var Aurora på 17, som hadde vært med på saker og ting før.

– Flere revyer, ja, og noen statistroller. Og en Norvegia-reklame i fjor. Det er så gøy å stå på scenen eller foran et kamera.

Og hva er så oppskriften på å komme seg ut av basen og opp på lerretet eller skjermen?

– Du må slippe deg på audition, sier Mette bestemt.

– Ikke vær redd for å drite deg ut!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!