*Nettavisen* Nyheter.

Har du en jakke til overs?

Trine -Lise Henriksen og Mari Arntzen Østvoll samler inn jakker og annet vintertøy som gis bort til blant annet Blåkors og Pro-senteret i Oslo. Foto: Foto: Marte Kristiansen

– Dette er den kaldeste høsten jeg har opplevd på mine ti år på gata, og jeg fryser hele tiden, sier en av Oslos prostituerte til Trine-Lise Henriksen. Det ble starten på Prosjekt Vinterjakke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Thea Gunnari leverer vinterjakken sin til Trine -Lise Henriksen og Mari Arntzen Østvoll. Foto: Foto: Marte Kristiansen

OSLO: Trine-Lise Henriksen jobber som frivillig på Pro-senteret, og det var i fjor høst en av brukerne der klaget over kulden.

– Det var da hun snakket om at det var den kaldeste høsten hun kunne huske at jeg fikk ideen om å samle inn varmt tøy til menneskene her på senteret, forteller Henriksen.

Samarbeid

I fjor samlet Henriksen inn tøy i sin egen leilighet, og ble overrasket over engasjementet der ute.

– Det tok helt av. Folk ringte og kom innom med klær hele tiden. Jeg hentet søppelsekker med tøy på posten hver dag. Leiligheten min ble stappfull, forteller hun.

Henriksen så behovet for å få til et samarbeid med noen som har større mulighet til å lagre tøyet folk gir fra seg. I år samarbeider derfor hun og hennes medansvarlige, Mari Arntzen Østvoll, med Blå Kors, slik at vinterklærne kan leveres der.


– Vi er stolte over å ha fått til et samarbeid med en etablert organisasjon, og vil arrangere innsamlingen hos Blå Kors rett ved Rockefeller lørdag 16. og 30. oktober, og 13. november, mellom klokken 12 og 19, forteller Henriksen.

– Vi skal gjøre det til en koselig ting for dem som kommer innom med tøy. Vi lager kakao, kaffe og vafler, legger Arntzen Østvoll til.

Spres på Facebook

Nærmere 400 jakker ble levert inn i fjor. I år håper de samfunnsengasjerte jentene å få inn mellom 800–1000 jakker slik at de kan dekke behovet til både Blå Kors og Pro-senteret, som er de to stedene som først får dele ut de varme klærne til prostituerte, rusavhengige og fattige.

Om de skulle få inn enda mer, lover de å ta kontakt med andre organisasjoner som kan trenge ekstra vintertøy.

– Vi har nå nesten 7000 påmeldte til Prosjekt Vinterjakke på Facebook. Om bare ti prosent av disse kommer innom med én jakke hver, har vi nesten nok, forteller Henriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.