*Nettavisen* Nyheter.

Har du en rask tommel?

– Det er bare å komme og delta, sier Martine Gullikstad Austenå (19) i Telekiosken på Tveita senter. begge fOTO: LINE RUNDMO

Det er klart for NM i SMS. Klarer du å slå verdensrekorden på 41,40 sekunder, kan du vinne 100.000 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er bare å komme og delta, sier Martine Gullikstad Austenå (19) i Telekiosken på Tveita senter. FOTO: LINE RUNDMO

Klikk på bildet for å forstørre.

Teksten du skal taste er: The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.

GRORUDDALEN: For andre år på rad arrangerer Telekiosken en konkurranse for folk som er kjappe til å skrive SMS.

Sonja Kristiansen (20) fra Stavanger ble norgesmester i fjor, med tiden 46,06 sekunder. Dette er snaue fem sekunder bak verdensmesteren fra Singapore.

Nå ønsker Telekiosken en norsk verdensmester. I fjor ble det sendt nesten 6,3 milliarder SMS i Norge, så det er godt mulig at det skjuler seg et verdenstalent her.

Dra til Tveita

– SMS er også en populær kommunikasjonsform i resten av verden. Hvis verdensrekorden ryker, vil dette for alvor bli lagt merke til internasjonalt. Det er mange talenter der ute, og vi tror det er en god mulighet for at en person blir 100.000 kroner rikere, sier markedssjef Arild Kjærnli i Telekiosken.

Han forteller at det var stor interesse rundt konkurransen i fjor. Da ble det arrangert på 30 steder rundt omkring i landet. I år kan man teste SMS evnene på 80 ulike steder, deriblant på Tveita senter.

Kvalifiseringen til finalen på Oslo City foregår hos Telekiosken på ulike kjøpesentre over hele landet. Seks regionsvinnere går videre til finalen i Oslo 14. november. Vinneren i årets NM i SMS får 10.000 kroner, en terrengsykkel og mobiltelefon fra Nokia.

– På finalen kjører vi 100 prosent med Guinness sine regler, sånn at vi skal få muligheten til å registrere det. Det er viktig at det foregår på den riktige måten og at man får godkjent dette, sier Kjærnli.

Deltakerne kan bruke sin egen mobiltelefon, men må ha standard tastatur og ordbok slått av. Den offisielle Guinness World Records SMS-teksten deltakerne skal taste er denne meldingen på 160 tegn:

"The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human".

Sett i gang og øv!

– Ideen til å holde konkurransen i Norge, kom fra Telekiosken. I og med at det er så mange som sender SMS, tenkte vi at her må det være noen som gjør dette veldig fort! Vi begynte å nøste og fant ut at det finnes en verdensrekord, sier Kjærnli.

Det som har vært et tips fra hun som vant i fjor er å kunne teksten utenat.

– Det er nok ingen ulempe å øve, mener markedssjefen.

Lørdag 17. oktober kan alle som bor på Østlandet møte opp på hvilken som helst Telekiosk i disse regionene og forsøke å kvalifisere seg til finalen.

Arrangøren gir bort tusenvis av Nokia 1208 til deltakerne.

– Dette er en uhøytidelig konkurranse der folk kan kan komme og ha det litt moro. Man kan for eksempel komme å konkurrere mot venninner og kjærester, sier Kjærnli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag