Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har du en trompet på loftet?

REKRUTTER: Her nye Tåsenkorpsrekrutter som holdt en liten minikonsert etter første spilletime nå nylig. – Det var bare nok instrumenter til halvparten så konserten måtte holdes i to omganger, ifølge korpsets Anne Thelle.
REKRUTTER: Her nye Tåsenkorpsrekrutter som holdt en liten minikonsert etter første spilletime nå nylig. – Det var bare nok instrumenter til halvparten så konserten måtte holdes i to omganger, ifølge korpsets Anne Thelle. Foto: FOTO: Tåsen skolekorps.
Tåsen skolekorps har ikke noen problemer med rekruttering, men har problemer med å skaffe nok instrumenter.

TÅSEN:– Vi har nylig hatt rekrutteringsmøte, og etter en kveld fikk vi inn hele 35 nye påmeldinger. Det er dobbelt så mange som vanlig, og selvsagt svært gledelig at så mange barn har lyst til å lære å spille og drille, forteller Anne Thelle i korpset.Men hun legger også til at korpset derfor har fått et luksusproblem.

Trenger instrumenter

– Vi vil aller helst finne plass til alle sammen. Vi ønsker ikke å havne i en situasjon hvor vi må ha ventelister, eller enda verre - avvise noen. Men da trenger vi flere instrumenter!, sier Thelle.

Men instrumenter er dyre. Kanskje titusenkroner eller mer, og ifølge Thelle er instrumenter kostbare å vedlikeholde også.

– Vi har gått gjennom arkivet, og det viser seg at det også mangler mange instrumenter. Kanskje ligger ett og annet instrument gjemt unna i loft og kjeller? spør Thelle, og oppfordrer tidligere korpsfamilier til å en ekstra titt i huset.

LES OGSÅ: Tåsen skolekorps sponser afrikansk brassband

Instrumentinnsamling

Og mandag 18. juni arrangerer likesågodt Tåsen skolekorps en egen instrumentinnsamling, og hvor alle som har gamle instrumenter liggende, kan levere de på Tåsen skole samme kveld.

– 100% amnesti

– Det gis hundre prosent amnesti, ler Thelle, hvilket betyr at ingen vil måtte stå til rette for ikke å ha levert tilbake instrumentet for kanskje lenge siden.

– Og om noen på andre måter ønsker å støtte korpset økonomisk, slik at vi får råd til flere instrumenter, ja så sier vi jo selvsagt ikke nei til det!

Og i god korpsånd, så blir det vel ikke uten musikk denne kvelden heller - mer om innsamlingen her.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!