Gå til sidens hovedinnhold

Har du fått riktig avgift?

Årsavgiften forfaller til betaling 22. mars. Har du ikke fått regning er du likevel ansvarlig for å betale innen fristen.

– Det er bare en måte å slippe unna årsavgiften nå, og det er å innlevere kjøretøyet til godkjent biloppsamler (for skroting) innen betalingsfristen går ut 22. mars. 23 mars er det faktisk for sent, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Årsavgiften er en av de aller eldste avgiftene, og ble innført i 1917 som en luksusskatt på biler.

Har du fått riktig avgift?

– Når du skal betale årsavgiften er det viktig å kontrollsjekke at du har fått riktig avgift på kjøretøyet du eier. Spesielt gjelder det for dieselbiler. I fjor fikk 500-600 bileiere feil årsavgift på grunn av feilrapportering fra bilimportørenes side, sier Engebretsen.

Det er bileier som står avsvarlig for at avgiften betales til rett tid. Avgiftskrav sendes til den som 1. januar står registrert som bilene eier. Har du kjøpt brukt bil etter denne dato, bør du kontakte forrige eier om ikke vedkommende har oversendt avgiftskravet.

Du kan også sjekke opp nødvendige opplysninger direkte fra tollvesenets database: www.toll.no. Her finner du forøvrig all relevant informasjon om årsavgiften.

Slik er årsavgiftene for 2010:

* 2790 kroner for vanlige bensinbiler, samt dieselbiler med partikkelfilter.

* 3245 kroner for dieselbiler uten partikkelfilter.

* 1705 kroner for motorsykler.

* 1045 kroner for campingvogner og campingtilhengere over 350 kilo.

* 395 kroner for moped, traktor, taxi, veteran elbil etc.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg