RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har du sett Amy?


Etter å ha vært borte i 2,5 døgn ble hunden Amy endelig funnet.
Etter å ha vært borte i 2,5 døgn ble hunden Amy endelig funnet. Foto: Foto: Privat
Ingen har sett Amy siden hun forsvant mandag kveld. Nå leter mange etter hunden ved Ljan.

LJAN: Mandag kveld opplevde Helene Von Der Fehr alle hundeeieres mareritt, da hun gikk tur med sin kjære Amy ved Hallagerbanen. Hun og hunden lekte i skogkanten, men plutselig var Amy borte uten å komme tilbake.

Siden den gang har ingen sett Amy, og nå er Nitrogruppa, som har spesialisert seg på å lete opp bortkomne hunder, koblet inn. Gruppa var mye fremme i mediene under letingen etter Fido i Oslo vest tidligere i høst.

Mange har lett

Gunnar Nystul i Nitrogruppa forteller til dittOslo.no at mange folk allerede har vært ute og lett etter hunden i området den forsvant. Men han understreker at hunden kan være mange steder.

– Det varierer mye hvor mye hunder flytter seg. Det kan være en radius på en mil, på to kilometer eller bare innen et boligområde. Men hvis det kommer inn observasjoner, kan vi fastslå hvilket område hunden er i, sier Nystul.

Både politiet, Viking og Falck er orientert om den savnede hunden, som sist ble sett ved Hallagerbanen nederst i Herregårdsveien i 19-tiden mandag kveld.

Les også: Helikoptersøk etter Fido

Hvit med svart flekk

Amy er en hvit og sort blanding av poynter og setter. Et spesielt kjennetegn på den i hovedsak hvite hunden, er en sort flekk rundt det ene øyet. Hun er en tre år gammel tispe, som er merket med både chip i øret og telefonnummer på halsbåndet. Hunden hadde også på seg en blå tursele da hun forsvant.

– Eieren er naturlig nok fortvilet, men det er lett å engasjere folk til å lete, og mange er med, sier Gunnar Nystul i Nitrogruppa.

Nå jobber gruppa videre med å spre mest mulig informasjon om Amy. Du kan følge arbeidet på Nitrogruppas facebookside.

Har du informasjon om hunden, kan du også komme i kontakt med gruppa og hundeeieren her.

Les også: Alpakka sporløst forsvunnet i Sørkedalen

Hallagerbanen

HER FORSVANT AMY: Hallager kunstgress er hjemmebanen til Ljan IF / Nordstrand, men skogen rundt er også et mye brukt turområde. (Foto: Magne Mellem Enoksen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere