Har du sett på magen for noen skilt?

Kunne du tenke deg å bo i Analveien? Eller hva med å jobbe på Ris Rumpestasjon? Oslo er full av skilt, og noen ganger får de helt andre betydninger enn opprinnelig ment.

OSLO: Det er lett å flire hvis man går forbi et skilt som noen har tullet med, og enkelte skilt har en tendens til å bli «fikset» så snart feilen rettes opp.

I denne saken viser vi noen klassiske eksempler som henger rundt i byen vår, men det finnes garantert mange flere, og de vil vi vite om!

Er det et morsomt, rart eller frekt skilt der du bor, så knips et bilde og send det inn til nett@dittoslo.no

Der lager vi bildeserie med skilt som på en eller annen måte har fått ny betydning, og som sikkert både er hatet og elsket av lokalbeboerne.

Noen skilt er jo også ufrivillig morsomme, selv om det slett ikke er noe galt med dem.

Både Munkerudåsen og Gladvollveien er eksempler på gatenavn som kan mistolkes hvis man legger godviljen til.

Ikke morsomt

Det er Bymiljøetaten i Oslo kommune som har ansvaret for de fleste av hovedstadens skilt.

De har ingen oversikt over hvilke skilt som er mest utsatt for folks skriblerier og retusjeringer, men de er klare på at det å ødelegge skilt ikke er morsomt.

– Det kvalifiserer som hærverk eller tilgrising av offentlige installasjoner. Vår oppgave er å rettlede folk med skilt, og når det blir misbrukt er det ikke morsomt, sier kommunikasjonsrådgiver Odd Olav Brattberg i Bymiljøetaten.

De har et eget budsjett på noen hundre tusen kroner til å vedlikeholde og sette opp skilt.

– At folk ødelegger skilt er ikke noe stort problem som vi bruker mye tid på. Men vi kan heller ikke være overalt til enhver tid, sier Bratteberg.

– Vi er avhengige av at folk tipser oss hvis et skilt blir misvisende eller ødelagt. Vi tar en runde hvis vi får høre om skilt som er utsatt for skriblerier eller hærverk, sier Bratteberg.

"Dops gate" byens mest populære

At skilt blir stjålet er en annen problemstilling, og her er det ett gatenavn på Fredensborg i sentrum som skiller seg ut.

– Historisk sett er skiltet til Dops gate det som blir stjålet oftest, men det har fått en høyere og sikrere festeanordning som gjør at det nå ikke er like lett å ta det med som souvenir, sier Bratteberg.

– Vi har også hatt en opprydning i feilskrevne gateskilt, og da har de nye blitt hengt opp sikrere så de ikke kan plukkes ned så lett, sier Bratteberg.

Da dittOslo dro til Fredensborg for å ta bilde av skiltet med "Dops gate" var det imidlertid stjålet igjen, så gatenavnet burde kanskje males rett på veggen neste gang?

– Si fra!

Bratteberg oppfordrer folk til å si fra om ødelagte eller manglende skilt via Bymiljøetatens meldingstjeneste på nett. De har også en app som kan lastes ned på mobiltelefon.

Hvis du vet om et rart skilt, så send bilde til nett@dittoslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.