RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NYTT: For omkring 35 år siden ledet Tor Holtan-Hartwig «Orgelpipens Venner», og nå er han igang igjen. Pengene fra den gang har han stadig. Summen er nå over en million kroner.
NYTT: For omkring 35 år siden ledet Tor Holtan-Hartwig «Orgelpipens Venner», og nå er han igang igjen. Pengene fra den gang har han stadig. Summen er nå over en million kroner. Foto: FOTO: ARNE VIDAR JENSSEN

Har en drøy mill. til nytt orgel i Nordstrand kirke

Da det ble klart at Nordstrand kirke endelig skal bygges ut, ble det liv i en gammel aksjon.

NORDSTRAND: På andre halvdel av 1970-tallet var det en aksjon på Nordstrand som het «Orgelpipens Venner». Formålet var å få et nytt orgel i kirken.Orgel ble det ikke, men de omkring 200.000 kronene som kom inn, har stått og forrentet seg.

Nå er det omkring 1,1 millioner kroner på kontoen, og disse vil gjerne det nye «Orgelpipens Venner» skal vokse ytterligere.

Håpet deres er å få nok slik at den påbygde kirken kan få et verdig orgel.

LES OGSÅ: Slik blir den nye kirken

Orgel-venner

Da det ble klart at Nordstrand kirke endelig skal bygges ut, våknet den gamle orgel-venngruppen til nytt liv.

– Vi kan ikke ha et knuslete, elektronisk orgel når vi får en slik fin kirle, sier Tor Holtan-Hartwig. Han var formann i vennekomiteen i 1976-78, og har tatt opp tråden sammen med gamle og nye orgelvenner.

LES OGSÅ: 50 millioner til ny kirke på Nordstrand

Barometer

– Det var stor interesse for å få et nytt orgel i Nordstrand kirke. Barometeret vi hadde på gavlveggen på Sæter viste stadig at kontoen steg, og vi var så nær at det ble tegnet kontrakt med en orgelbygger, forteller Holtan-Hartwig.

– Men så trakk kommunen seg, og orgel-vennene trodde vel at slaget var tapt. Men nå er det aktuelt å ta opp tråden igejn.

Et nytt orgel vil koste et sted mellom fem og syv millioner.

– Så mye klarer vi selvfølgelig ikke å samle inn, men med et større grunnbeløp enn det vi kan legge inn nå, håper vi at kommunen er enig med oss og bevilger reste.

Haster

Sist orgelvennene aksjonerte, hadde de litt tid på seg. Innsamlingen gikk over et par år. Nå har vi det mer travelt. For når utbygging av kirken starter til våren, bør det være klart om man skal tilrettelegge for nytt orgel.

– Med den brede aktiviteten vi har i kirken, er det ikke nok med dagens kommunale standard for kirkeorgel. Vi skal ikke ha noe digitalt, men et pipeorgel, sier Holtan-Hartwig.

– Det skal vi nå markedsføre både for brukerne av kirken, for politikere og kirkevergen. Men det haster. Det tar halvannet år å bygge et nytt orgel.

– Derfor må det komme økonomiske signaler slik at vi vet om ny aksjon har noe for seg.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere