*Nettavisen* Nyheter.

Har fanget Oslo med kameralinsen i 90 år

I 90 år har Oslo kameraklubb fanget Oslo med linse. Hele denne uken feirer de med å inspirere til fotoglede. Foto: Foto: Eli Reinholdtsen

Oslo kameraklubb feirer 90 år og inviterer til fotokurs, foredrag og workshop om lydeffekter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Osloglimt Foto: Foto: Nina Staff

Klikk på bildet for å forstørre.

Osloglimt Foto: Foto: Andreas Helland

Klikk på bildet for å forstørre.

Rayner Johansen Foto: Foto: Privat

Klikk på bildet for å forstørre.

Håkon T. Sønderland Foto: Foto: Erik Folkedal

OSLO: Det er en aktiv og ressurssterk klubb som jubilerer. De har rundt 360 medlemmer fra hele Oslo og hver eneste uke har de aktiviteter.

– Mandager har vi klubbkveld hvor vi de fleste kvelder har besøk av dyktige og renommerte fotografer fra blant annet presse, reklame, kunst og mote. De forteller om sitt arbeid og viser bildene sine, forteller Etterstad-beboer Rayner Johansen.

Les også: Oslo i sort/hvitt

Ukas bilde

Her kåres også vinneren av ukas bilde, i tillegg til at de har andre interne fotokonkurranser. De har også en større utstilling hvert år.

Fra mai til september har klubben tirsdagsutflukter. Da møtes de i Oslo sentrum og reiser felles til ulike lokaliteter i hovedstaden, som for eksempel Hvervenbukta, Grønland eller ut på øyene.

Utfordre seg selv

Johansen sitter i jubileumskomiteen og gleder seg til å vise fram kameraklubben til de som ikke er medlemmer. Det gjør også fotoleder Håkon T. Sønderland, fra Simensbråten. Han forteller at jubileet blir feiret en hel uke til ende og at noen av arrangementene kun er for medlemmer. Noen av arrangementene koster det penger å delta på.

– Tirsdag skal Dag Thorenfeldt snakke om det å tørre å utfordre seg selv og møte objektet man skal fotografere. Torsdag arrangerer vi et fem timers kurs som kan gi inspirasjon til å fotografere, forteller Sønderland.

Åpent for alle

Lørdag 26. mars er det åpent for alle. Da kan du få med deg foredrag om Dextra samlingen ved Anita Nilsen ved Norsk Teknisk Museum. Tom Ståle Engebretsen skal snakke om bilder i sort/hvitt og farge og hva man skal velge.

Søndag 27. mars har klubben åpent hus i lokalene i Borggata 2B på Grønland. Da demonstrerer de pinhole og oppfordrer folk til å ta med kamera og prøve.

I tillegg skal Bilder Nordic fortelle om portofolieoppbygging og gir tilbakemelding, så du kan ta med din egen portofolie. Det vil også bli demonstrasjon av stereofoto og innføring i studioblitser med instruktører og modeller.

Lydeffekter

Film- og videogruppa er ikke en like stor gjeng som fotografene, men medlemmene her lager spillefilmer på sine samlinger og hjelper og inspirerer hverandre. Søndag skal de ha Foley Workshop, som handler om lydeffekter.

Kunnskap

– Kom innom for en fotoprat og se noe av det klubben har å tilby, oppfordrer Johansen og Sønderland og legger til;

– Dersom du har en fascinasjon for fotografering har vi stor takhøyde. Her er både nybegynnere og prisvinnende fotografer. Dette er et flott miljø hvor man kan utvikle sin interesse og kunnskap.

Les også: Elev vant filmkonkurranse

Les også: Elise Martens fanger øyeblikkene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag