RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har fått blod på tann...

Blodgiver Tom Simonsen (59) fra Holmlia hevder han er landets yngste som har rundet 200 tapninger hos Blodbanken. Noen bedre?

Søndre Nordstrand: I 41 år har Tom Stiansen dratt trofast til blodbanken på Ullevål Sykehus for å gi blod. Hver gang tappes det cirka en halv liter.

Vanligvis gir man blod fire ganger i året, men jeg har gitt blod fem ganger i året istedenfor. Nå har jeg donert i overkant av 100 liter blod, sier han stolt - og presiserer at plasmagivning ikke er inkludert i regnestykket.

Den som skal slå rekorden min må ha mer enn fem blodtapninger i året i 40 år, og jeg skulle likt å møte den personen.

Grunnen til at Simonsen har en ekstra tapping i året er at han møter opp med én gang han får innkalling, slik at det som regel bare går to og en halv måned mellom hver gang - mot normalt tre.

Viktig sak

Simonsen begynte å gi blod fordi hans far var blodgiver, og nå gir også hans kone og eldstesønn blod.

Jeg ønsker å gi blest til blodgiversaken fordi den er så viktig. Det er blodmangel i Oslo, og en blodgiver er aktivt med på å redde liv. Uten nok blod risikerer man å måtte utsette viktige operasjoner, og plutselig en dag kan det være deg selv som trenger blod, påpeker Simonsen.

Det store spøkelset er store ulykker, da kan folk dø hvis det ikke er nok blod. Jeg synes det er fint å kunne gi blod så lenge jeg er frisk og rask, og hvis jeg kan gjøre det fem ganger i året fremfor fire gjør jeg selvfølgelig det. Dessuten har legene funnet ut at det er sunt å gi blod. Jeg er et levende bevis, for jeg er aldri syk, fastslår 59-åringen.

Krystallklart mål

Simonsen er innehaver av bronsje-, sølv- og gullnåler etter å ha rundet henholdsvis 15, 40 og 80 tapninger. Da han rundet 100 tapninger fikk han en krystallvase av Blodbanken.

Jeg tror ikke de har flere markeringer enn det, sier den lokale blodgiveren, som har 225 tapninger som neste mål.

Da er jeg 65 år, men det skal jeg klare. Jeg har ikke tenkt å gi meg før de stopper meg fysisk i døra, humrer 59-åringen. Som selv aldri har hatt behov for blodoverføring.

Jeg får si som Fleksnes; Det er godt å ha litt i reserve!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere