RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har fått sving på sakene

Da Christopher Ebbang var ni år, dro moren han med til Groruddalen golfbane. Siden den gang har det gått slag i slag for den 15-årige golferen.

Groruddalen: For en og en halv måned siden fikk Christopher beskjed om at han er tatt ut til observasjonsgruppa i klasse 15 år. Det betyr at landslagsledelsen er oppmerksom på Christopher og kommer til å følge nøye med på hva han foretar seg på golfbanen denne sesongen.
Har blitt hekta
- Jeg må vise gode resultater, innstillinger og oppførsel. Jeg var først på en oppstartsamling. Jeg visste da jeg var på samlingen at jeg kom til å bli enten del av observasjonsgruppa eller landslaget.
Selv om det ikke ble landslaget på unggutten, er han ikke skuffet.
- Jeg må bare jobbe meg oppover. Det er hele tiden forbedringer jeg kan gjøre. Golfkarrieren til Christopher startet ved at mora hans hadde et veddemål med ei venninne om hvem som klarte å få det grønne kortet først. Mora til Christopher vant, og dermed bar det til golfbanen for den da ni år gamle gutten.
- Jeg husker et av de første slagene mine. Jeg slo vel rundt 50-60 meter. Det var morsomt å se ballen fly av gårde, mimrer 15-åringen som i etter tid har blitt helt hekta.
- Golf er blitt mer og mer interessant. Det er gøy med konkurranse og å sammenligne seg med andre gode spillere.
Spilleren som tilhører Grorud golfklubb er veldig takknemlig for det klubben har gjort for han.
- Klubben har lært meg alt jeg kan om golf. Den har rett og slett lært meg hvordan jeg kan lære å spilll golf, skryter Christopher som har Tom Selmer som trener.
Men det hender Christopher bytter ut en kølle med en annen. Ved siden av golfen står han i mål for innebandylaget til Lørenskog, men Christopher trives best ute på en grønn bane.
- Det å se at ballen går dit du vil og føle at du har kontroll over den, er utrolig spennende, smiler unggutten.
Men til tross for at Christopher har beina godt plantet på bakken, drømmer han om å kunne leve av golf en dag.
- Det hadde vært moro å komme seg opp på et nivå hvor man kan leve av å spille og trene golf.
Forbilder
Av forbilder er Christopher nøktern.
- En spiller kan ha en bra kvalitet, mens en annen kan ha en annen bra kvalitet. Det er så mye rart man må ha for å være en komplett golfspiller. Mitt idol er sammensatt av kvalitetene til de beste spillerne i verden, innrømmer unggutten.
Det er ikke bare stadig terping, fysisk og mental styrke som har fått Christopher opp på det nivået han er i dag.
- Man kan lære utrolig mye av å se på og studere gode spillere. Det er viktig ikke å bare konsentrere om seg selv. Du må se rundt deg. Det er mye du kan lære av å se på spillere rundt deg.
På vinterstid trekker golfspillerne inn i golfhaller. Men i mai blir det mer sving på sakene når Groruddalens golfere igjen kan svinge seg på ni-hulls banen sin.
Selv om det var mora til Christopher som dro han med på golfbanen for seks år siden, har han tatt igjen mora på golfbanen - for lengst.
- Jaja, jeg er mye bedre enn mora mi. Det ble jeg for lenge siden. Jeg slår farsan også. Det er morsomt å spille mot familien min. Vi inngår veddemål, og det viktigste er å ha æren i behold, ler Christopher.
Og det er ingen tvil om at Christopher oftest går ut av familiekampene med æren godt i behold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere