*Nettavisen* Nyheter.

Har Finn Kalvik endelig finni seg sjæl?

REALISTISK: Togsimulatoren er veldig realistisk, og alle stasjonene er representert. Foto: FOTO: Anders Auberg

Torsdag åpnet musiker og groruddøl Finn Kalvik de seks nye simulatorene på Jernbaneskolen sammen med statssekretær Lars Erik Bartnes.

Klikk på bildet for å forstørre.

KONSERT: Før snorklippinga spilte Finn Kalvik tre låter for publikum til stor jubel. Foto: FOTO: Anders Auberg

GRORUD: Seks nye lokførersimulatorer og tre trafikkstyringssimulatorer. Det er det nye, flotte senteret Norsk Jernbaneskole inviterte til åpning av torsdag formiddag.

Blant gjestene – og testførerne – var statssekretær i Samferdselsdepartementet Lars Erik Bartnes og musiker Finn Kalvik.

Se video over

Del på Facebook

Oppvokst på Grorud

Finn Kalvik åpnet showet med å fortelle de engelsktalende gjestene at han var med da Norge fikk null poeng i Melodi Grand Prix, før han sang tre låter fra repertoaret sitt – derav to om Groruddalen. Like etter hans opptreden steg han inn i en av simulatorene og fikk hjelp til å starte, før han styrte Flytoget mot Oslo S.

– Dette har jeg aldri gjort før, jeg kommer til å krasje, sa han, lett nervøs mens toget stadig økte farten.

Uerfarne testførere

Bjørn Jullumstrø, fungerende fagsjef på toglederutdanningen holdt et øye med Kalvik under prøvekjøringa, og etter litt betenkningstid måtte han innrømme at Kalvik nok hadde trengt noen flere timer.

– For å si det sånn, talentet hans ligger nok mer på gitarer, smilte han.

Også statssekretæren fikk prøve seg om lokfører, og var imponert over det nye senteret.

– Det er flott at dere nå kan føre tog og også simulere togledelsen, sa han. For anledningen på vei inn til Asker stasjon.

Realistisk kommunikasjon

Det nye simulatorsenteret i Jernkroken på Grorud inneholder seks komplette togførerkabiner, samt en togledersentral med tre plasser. Dermed kan opplæring og trening av togledere og lokomotivførere samkjøres, og de får trene på realistisk kommunikasjon.

– Vi er veldig godt fornøyd med det nye senteret. Det har blitt brukt simulatorer før, men ikke med en direkte kommunikasjon med togledere som også er i en simulator, sier fagsjefen for toglederutdanningen, Bjørn Jullumstrø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.