*Nettavisen* Nyheter.

Har fjernet 150 sekker med avfall

 

Bygdøy Vel rydder sakte men sikkert halvøya. I sommer har de ryddet Bygdøy Kapell vei.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

Kim Halvor Hartvig med elever ved Bygdøy skole. FOTO: JULIE MESSEL

BYGDØY: Her var det vanvittige menger med avfall- bygningsrester og søppel, sier Kim Halvor Hartvig.

Lokalavisen Frogner møter ham da vellet nesten er i havn med oppryddingen langs Bygdøy Kapellvei, den lille gangveien bak Lille Strømsborg og Bygdøy skole.

– Vi har fremdeles noen runder med avfall igjen, sier Hartvig.

I løpet av sommeren har vellet altså samlet rusk og rask langs gangveien, her var bygningsmasse fra tredve år tilbake, og noen ganger har gangveien sett ut som en lokal fylling.

– Dette er jo et veldig gammelt område, med Lille strømsborgs hage- som elevene på Bygdøy skole kaller den forbudte hagen, og eplehagen, som også la innunder Lille Strømsborg, er dette et viktig historisk område, sier styremedlemmet.

Da Lokalavisen møter ham har han med trillebår og arbeidshandsker, og er i full gang med sjauingen.

Hvor mange timer som er nedlagt i opprydningen kan han vanskelig anslå, men at det er mange er det liten tvil om. Til sammen fire personer, to fra vellet og to innleide hjelpere har de altså fått ryddet opp.

Langs gangveien vokser buskas.

– Vi har ryddet mye kvist, men almene har vi tenkt til å la stå slik at de kan vokse seg store, og at vi deretter kan tynne dem til neste år, sier Hartvig.

Området rundt og på Bygdøy skole fremstår også som nytt, Undervisningsbygg har brukt store deler av sommeren på å anlegge gang- og grusvei opp til «Haugen « bak skolebygningen. Her er det anlagt ny sklimatte som brukes til aking, først og fremst om vinteren- men like mye om sommeren ser det ut tilDa Lokalaivsen var på befaring rutsjet titalls barn nedover matten, til glede for fotografen.

Lille Bygdøy vei ned fra Strømsborgveien og til skolen, vil forhåpentligvis i nær fremtid være tom for tilfeldige og provisoriske parkeringsplasser:

– Neste sommer vil Bygdøy Vel betjene parkering på denne veien. Om sommeren er det jo helt kaos her. Det skal ikke være noe parkering her. Undervisningsbygg skal legge kampestener mellom veien og gressrabatten, så det blir umulig å parkere her, sier Hartvig.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.