RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har forandra på alt, men er like forbanna


TØFFE KARER PÅ ASYLET: Riktignok hadde de sovet bare to timer forleden natt etter konserter i Trondheim og morgenkaos inn til Oslo, men så sinte som de ser ut her, er de egentlig ikke. Imidlertid vil gutta i Gatas Parlament, Elling Borgersrud, Jester og DJ Don Martin, alltid ha sterke meninger og antipatier mot rasisme, imperialisme og krig. De støtter aktivt boikott av Israel og heier høylydt på revolusjonen som foregår i den arabiske verden.
TØFFE KARER PÅ ASYLET: Riktignok hadde de sovet bare to timer forleden natt etter konserter i Trondheim og morgenkaos inn til Oslo, men så sinte som de ser ut her, er de egentlig ikke. Imidlertid vil gutta i Gatas Parlament, Elling Borgersrud, Jester og DJ Don Martin, alltid ha sterke meninger og antipatier mot rasisme, imperialisme og krig. De støtter aktivt boikott av Israel og heier høylydt på revolusjonen som foregår i den arabiske verden. Foto: FOTO: LARS WEIMOTH
De lager fortsatt venstreradikal rap på norsk. Det er likevel i forandringene Gatas Parlament finner inspirasjon.

OSLO/GRØNLAND: – Vi er fortsatt på vakt, men i splitter ny superheltdrakt, siterer Jester (André Alexander Molkom) fra en av låtene på det nye albumet, «Dette Forandrer Alt».

Han er selv en av forandringene. Den erfarne rapperen og produsenten er nå offisielt medlem av Gatas Parlament. Broder Aslak Borgersrud har gitt seg som parlamentariker etter 18 år i gruppa, og på albumets coverbakside sykler han da også vinkende inn i solnedgangen. En stor forandring.

Del på Facebook

Hardtslående

Anmeldelsene av det nye albumet har stort sett vært positive, selv om VGs anmelder kaller plata ujevn og mener for få ideer gikk i søppelbøtta.

– Hva mener dere hardtslående og hardtarbeidende rappere om slik kritikk?

Albumet er sprikende. Det skal ta deg med på fete reiser. Han i VG mener det han mener. Det er greit. Han kan sikkert også trenge en forandring, sier Jester.

– Med oss får du ikke autotune og fjærlette paljetter, slår Elling Borgersrud fast. Gutta nikker samstemt over tre tallerkener med speilegg og poteter på Asylet på Grønland. De er sultne, også på suksess.

– For første gang har vi hentet inn internasjonale gjesteartister i stort monn. Artister vi digger og som løfter oss til nye høyder, sier Martin «Don Martin» Durenkar Raknerud, og nevner hip hop-legenden Graig G, rapperen Tumi fra Sør-Afrika og svenske Promoe som gylne eksempler.

Oslopolitikere sjokkerer

Oslo er byen der Gatas Parlament kjenner asfalten best. Elling bor på Grünerløkka, Don Martin på Bryn og Jester på Holmlia.

– Mange mener Oslo er blitt en farligere by i det siste. Hva tenker dere om det?

En fjerdedel av Norges befolkning bor i Oslo. Det blir en smeltedigel der mye blir synlig og mye vil skje. Men Oslo ser mer voldelig ut enn den er, sier Elling.

– Hele verden har problemer. Oslo er tross alt en fin og ganske snill by i verdenssammenheng, sier Don Martin, og kikker over på Elling som har tatt sats igjen:

– Oslo er en delt by der både de fattigste og de rikeste bor. Politisk er den dominert av høyresida, og byen kveles av for dårlige velferdstilbud. Særlig på skolefronten, og fritidstilbud til ungdommen er mange steder sjokkerende dårlig. Der må noen skjerpe seg. Gjør de ikke det, ber de om mer bråk.

Oslofavoritter

Medlemmene i Gatas Parlament havner i en intens meningsutveksling om temaet, og konkluderer med at Oslos borgere generelt sett ikke er så bekymret, men at folk fra mindre byer som Bryne og Hamar nok er redde for å besøke hovedstaden av frykt for kriminalitet og vold.

– Jeg har faktisk opplevd å gå gjennom hele Grønland uten å bli ranet, sier Jester med et ironisk glis. Poenget er landet. Han er fornøyd.

– Vi elsker Oslo, sier DJ Don Martin og forlanger å bli trodd.

– Hva er deres favorittsted i Oslo?

Jester: – Grønlands Torg.

Elling: – Sofienbergparken.

Don Martin: – Romsås.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere