*Nettavisen* Nyheter.

Har frist til juni 2013

ENIGE: Det var John Bjørnøy (V) (t.v.) som oppdaget at legesenter-brakkene har stått ulovlig i snart ti år. På BU-møtet fikk han med seg Knut Elvatun (Ap), Arild Andersson (H), Teddy Kjendlie (H) og de andre politikerne på å gi legesenteret ett år på å finne nye lokaler. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Bydelsutvalget har sett seg lei på Klemetsrud legesenters dårlige og ulovlige lokaler og gir dem ett år på å finne noe nytt.

MORTENSRUD: – Klemetsrudlegene har versert i komiteer og BU i flere år. Tilstanden til brakkene har forverret seg og det er nå lite forsvarlig å fortsette der borte, sa John Bjørnøy (V), som hadde forfattet forslaget som skal få fortgangen i prosessen med å finne nye lokaler.

Dårlig signal

Brakkene har stått ulovlig i Lofsrudveien 282 i snart ti år (se fakta).

Området brakkene står på er foreslått omregulert til idrett og friluftsformål, med tanke på å huse blant annet en cricketbane.

LES OGSÅ: Jobber kontinuerlig for å finne nye lokaler


– Bydelen har bare latt dette skure og gå og det sender et dårlig signal. Vi medvirker til ulovligheten og det er ikke bra at vi som bydel og offentlig etat selv ikke overholde lover og regler, sa John Bjørnøy.

LES OGSÅ: PBE ber om redegjørelse

Kan bistå

Bjørnøy ville opprinnelig ha brakkene fjernet innen utgangen av året, men bydelsutvalget inngikk et enstemmig kompromiss som gir Klemetsrud legesenter frist til juni 2013.

– Brakkene er ikke i god forfatning og legene og fysioterapeutene ønsker å finne nye lokaler. Det er ikke bydelsdirektøren som er ansvarlig for å skaffe lokaler, det er det legene og fysioterapeutene som er, men vi har sagt at vi kan bidra til å finne forhandlingsløsninger, sier bydelsdirektør Jan Hagen.

Vanskelig

Det har vist seg vanskelig å finne lokaler til en pris legene vil akseptere. Det har vært forhandlet med Mortensrud torg og lokaler på Bjørndal.

Bydelsdirektøren foreslo fra talerstolen å bygge på ringmuren i den gamle branntomta, men dette ble raskt sablet ned av cricket-opptatte politikere.

John Bjørnøy er fornøyd med å ha fått med seg BU på et kompromiss.

– Jeg kunne ønsket det noe strengere. Men det er viktighet med enstemmighet og hvis det var det som måtte til for å få det, var det verdt det, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag