RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har full tillit til Edvartsens habilitet


 
 
Dommeransvarlig Rune Pedersen i NFF mener rollen til Svein-Erik Edvartsen kan vurderes, men at de pr. i dag har full tillit til hans dommerverv.

OSLO: Etter søndagens kamp mellom Rosenborg og Vålerenga (3-0) på Lerkendal stadion stormer debatten på Klanen.nos forum rundt dommer Svein-Erik Edvartsen og hans rolle som daglig leder i Storhamar Dragons.

Svein-Erik Edvartsen var hoveddommer da Rosenborg tok i mot Vålerenga søndag, dagen etter at hans lag, Storhamar Dragons, tapte 5-2 hjemme mot Vålerenga hockey.

Storhamar Dragons er Vålerenga hockeys erkerival, og derfor reagerer flere på at Edvartsen får dømme Vålerenga dagen etter, selv om det er forskjellige idretter det er snakk om.

Her er et par av utspillene hentet fra forumet på Klanen.no:

«..., så var han tydeligvis gretten over at laget hans ble knust i Get-ligaen dagen før. Og da gir det seg utslag i dømmingen hans (hvis man kan kalle det makkverket for dømming)...»

«Ellers er det et hån at Edvardsen får lov til dømme Enga-kamper. Er det lov å håpe at noen med litt mer tyngde og autoritet enn en vanlig supporter flagger dette som et problem? Man må kunne stole på en dommer. Jeg stoler f.... meg ikke på Edvardsen.»

Har fått med seg kritikken

I en artikkel på Klanen.no skriver Espen Bjørneseth dette:

«Hvordan kan det være mulig å sette opp daglig leder i konkurrerende bedrift som hoveddommer i Tippeligaen dagen etter at hans eget lag taper mot det samme idrettslaget? Man skulle tro det var tøys, men det skjedde i dag.».

Rune Pedersen, dommeransvarlig i Norges Fotballforbund, sier de har fått med seg kritikken på nettet om Edvartsens rolle fra frustrerte Vålerenga-supportere.

– Men vi får også ofte mail fra Klans-menn og -kvinner som ønsker å ha Svein-Erik som dommer fordi de mener han er god nok, sier Pedersen.

Nøytral i følge lovverket

– Ifølge lovverket til NFF er du habil om du ikke er medlem av noen av klubbene du skal dømme, eller dens allianseklubber, sier Rune Pedersen.

Fotballforbundet har nominert Edvartsen til Tippeliga-dømming på bakgrunn av hans egenskaper som fotballdommer og kan ikke se problemet.

– Det kan jo prinsipielt vurderes, men i NFF ser vi ikke problemet med hans rolle i Storhamar. Nå har jo Rosenborg også et hockeylag i øverste divisjon, og hadde det da blitt sagt noe om Rosenborg hadde tapt. Her i NFF har vi full tillit til Svein-Erik Edvartsen som vi mener gjør en god jobb som dommer, fortsetter Pedersen.Dommer Svein-Erik Edvartsen var ikke tilgjengelig for kommentar mandag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere