*Nettavisen* Nyheter.

Har gått litt lei av å kjempe for Mosseveitunnel

FAST PLASS: Utallige ganger de siste årene har Stein Stølen, Grethe Homlong og Erik Bakken i Foreningen for Miljøtunnel Mosseveien stått her langs E-18 ved Ljabruveien, argumentert og håpet på politikernes ja til å legge tungtransporten «under jorda». Foto: Foto: Aina Moberg

I 14 år har de kjempet for å få lagt Mosseveien i tunnel mellom Fiskevollen og Sørenga. Nå ber de yngre krefter overta stafettpinnen.

MOSSEVEIEN: Stein Stølen, Erik Bakken og Grethe Homlong er tre av mange i Foreningen for Miljøtunnel Mosseveien som har «løpt ned» kontorene til politikerne på Stortinget, i byrådet og bystyret i håp om et tydelig ja til fortgang i tunnelplanene.

Blir ikke prioritert

For noen år siden hadde de jevnlige, og helt private møter med Venstres Torhild Skogsholm, Odd Einar Dørum og Ola Elvestuen, dessuten Bjørgulv Froyn (Ap) og Hans Kjæstad (H) - alle klare tunnelforkjempere.

– Men, nå har vi mistet troen på politikerne. De sier vi har gjort alt riktig og med gode innfalsvinkler. Vi er altså blitt hørt, men ikke prioritert i køen av Oslos samferdselsprosjekter, sier Homlong.

Ingen gode signaler

Stein Stølen beskriver foreningens kamp som en evig berg- og dalbane.

– Jeg er gått litt lei, og ser i øyeblikket ingen gode signaler på at tunnelen noen gang blir en realitet, sier han.

– Men, jeg mener fortsatt at en nedbygging av Mosseveien til lokalvei er det viktigste prosjektet for bydel Nordstrand de kommende år. Den raskeste og mest miljøvennlige løsningen for å få dette til er en Mosseveitunnel, legger han til.

Kjenne sin besøkelsestid

Nettopp dette prosjektet mener Erik Bakken vil være avgjørende for arbeidet videre.

– Flere grupperinger før oss har kjempet for tunnel. Man må ha «guts- og stayerevne» for å få det til. Nå ber jeg ungdommen overta jobben. De bør se på dette som en nøkkel til å knytte kontakter med sentrale politikere. Tunnelkampen er en krevende, men lærerik jobb, sier han.

Bakken mener Nordstrands befolkning nå må kjenne sin besøkelsestid når han, Stølen og Homlong trekker seg tilbake.

– Alle vil ha tunnel, men ingen vil ta frontjobben. Meld deg til tjeneste, oppfordrer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.