RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har gitt 500 unge et botilbud


Ungdomsboliger: I løpet av 20 år har omkring 500 unge husstander fått seg en leilighet i en av Thorn Dønhaugs 67 boliger i Prinsdal.
Ungdomsboliger: I løpet av 20 år har omkring 500 unge husstander fått seg en leilighet i en av Thorn Dønhaugs 67 boliger i Prinsdal. Foto: foto: Arne Vidar Jenssen
Det er vanskelig for unge å komme seg inn i boligmarkedet. Men i Prinsdal er det et tilbud som har hjulpet mange.

Prinsdal: Så tidlig som i 1988 begynte daværende lokalpolitiker på Søndre Nordstrand, Thorn Dønhaug, å sysle med tanker om å lage utleieboliger for ungdom. Nå døde han dessverre året etter, men datteren Trine Dønhaug fikk med seg flinke folk, og Thorn Dønhaugs boligstiftelse ble etablert.

Jubileum

For ikke lenge siden kunne stiftelsen markere 20 års-jubileum, og i løpet av disse årene har omkring 500 unge husstander fått seg et boligtilbud.

– Vi har 67 leiligheter av litt forskjellige størrelse, noen også tilrettelagt for rullestolbrukere, og disse både har det vært og er stor rift om, forteller Anne Lisbeth Østenheden, som er styremedlem i stiftelsen.

– Vi har hatt opp til 100 på liste for å få seg en midlertidig bolig.

For de som får seg en slik leilighet i Prinsdal, kan ikke bo der så lenge de måtet ønske. Det er en maks. botid på fem år, men i løpet av denne tiden har mange klart å komme seg inn på det ordninære bolig-markedet.

Det er unge i Prinsdal mellom 20 og 30 år som har første-prioritet til disse boligene, og videre er det snakk om å ha ansienitet - det vil si hvor lenge de har bodd i dalen.

Flere boliger?

Som man forstår - Thorn Dønhaug var forutseende. Han forsto hvor vanskelig det var for unge å få seg bolig, og det har ikke blitt lettere med årene. Spørsmålet er bare om det er aktuelt for stiftelsen å bygge flere. Det har vært syslet med tanken.

For noen uker siden kunne de unge beboerne, styret i stiftelsen og gjester markere jubileet. De som sitter i styret i stiftelsen er Trine Dønhaug som leder. Og videre Trond Hjelmerud, Roar Nilsen, Anne Lisbeth Østenheden og Trude Reitan, barnebarn etter Thorn Dønhaug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere