RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har grep om økonomien

Torsdag 7. september er det ekstraordinært budsjettmøte i Bydel Nordstrand. Et meget kort sådant, tror BU-lederen.

Jeg tror ikke folk trenger å møte opp med plakater og fakler til Åpen halvtime denne gangen. Direktøren har støtte fra samtlige partier. Det er slik vi ønsker å jobbe i fremtiden, sier Ulf Stigen (Frp).

Ja, jeg har ikke tenkt å pirke bort i eldresentre og ungdomsklubber. Om bydelsutvalget vil ha de "ikke lovpålagte tjenestene", må vi sammen klare å legge et realistisk budsjett. Det blir ikke noe enmannsshow fra min side. Det er administrasjonen, politikerne og jeg som skal klare dette sammen, sier bydelsdirektør Per Johannessen.

Store grep

Både han og Stigen presiserer at budsjettprosessen for 2007 er viktigere enn den budsjettjusteringen som nå gjøres for inneværende år.

Det er en langt større utfordring, og vi må gjøre en del ting for å makte å gjennomføre disse. Dersom vi greier de store grepene i år, det vil si å omstille for 23 millioner kroner, er vi på god vei. Vi får det samme behovet i 2007, og et nesten like stort behov i 2008, men i 2009 er vi ute av det, forklarer Johannessen.

Vi må i den første fasen få ned bruken av sykehjemsplasser. Det skal skje ved kortere gjennomstrømming av kortidsplasser. Fra 1. september setter vi i gang et innsatsteam som skal gi brukerne våre et langt mer intensivt tilbud hjemme enn de har i dag. Økonomisk sosialhjelp er et annet felt vi kommer til å jobbe hardt med for å få ned kostnadene, legger han til.

Har tro på oss

Bydel Nordstrands budsjetter har vært nøye fulgt av byrådet det siste året. Før det offisielle AU-møtet mandag kveld, var Sylvi Listhaug (Frp), byråd for velferd og sosiale tjenester, i samtale med både politikere og bydelsdirektør.

Hun sa helt klart at "nå må bydelen greie seg selv", og hun var positiv til det som var kommet frem under våre to budsjettkonferanser. Det betyr at byråden har tro på det vi gjør, sier Ulf Stigen.

Høstens første ordinære møte i bydelsutvalget er torsdag 14. september.

Nå må bydelen greie seg selv

@Sitat.signatur.nyhet:Byråd Sylvi Listhaug

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere