RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HOPE HAIR: Daglig leder for Hope på Holtet, Silje Holtan-Hartwig, fikser håret til frisør Maiken-Gabrielle Digre. Interiøret i salongen er tegnet av Lars Hole, som står bak nye Bøler kirke.
HOPE HAIR: Daglig leder for Hope på Holtet, Silje Holtan-Hartwig, fikser håret til frisør Maiken-Gabrielle Digre. Interiøret i salongen er tegnet av Lars Hole, som står bak nye Bøler kirke. Foto: Foto: Kristin Trosvik

Har hårete miljømål

På nyåpnede Hope Hair på Holtet har de klimaregnskapet permanent i orden.

HOLTET: Frisørbransjen har lenge vært en versting på miljøfronten. Utgangspunktet for Hope Hair er å gjøre noe med dette stempelet.

Den første salongen åpnet på Posthallen i 2008. Nå har Silje Holtan-Hartwig fra Lambertseter åpnet Hopes andre salong på Holtet.

Klimanøytral

Hope var den første klimanøytrale frisørsalongen i Norge.

– Det vil si at vi beregner hvor mye CO2 vi forbruker og så betaler vi for det vi bruker, forteller Holtan-Hartwig. Pengene går til å plante trær i Norge og til å styrke bærekraftig utvikling i Nicaragua. Selv om ikke absolutt alle produktene i Hope er økologiske, søker de å bruke de som er best for miljøet, for de ansatte og for kundene.

Helsefokus

– Helsen til de som kommer hit og de som jobber her er vel så viktig. Det er jo stadig vekk oppslag om folk som har fått allergiske reaksjoner etter en tur til frisøren, sier Holtan-Hartwig og legger til at de bruker de reneste fargene som finnes på markedet, uten ammoniakk og PPD. PPD, som finnes i mange hårfarger, er et av de mest allergifremkallende stoffene som finnes.

Silje Holtan-Hartwig jobber også for å få til gjenvinning av restfarger.

– Jeg ønsker å finne en annen måte å kvitte oss med restfarge enn å skylle det ned i vasken, sier hun.

Miljø, etikk og helse preger hele driften. Kvittering og pose gis kun til de som ønsker det. Gamle kvitteringer brukes som post-it lapper. Håndklær vaskes i kaldt vann. Og så videre.

– Det er stadig nye ting å ta tak i, sier hun.

Holtan-Hartwig sier at Hope også har fokus på kvalitet, mote og trend.

– Vi gjør alt bortsett fra permanent, der finnes det ingen miljøvennlige løsninger enda. Men vi holder oss oppdatert og skal blant annet gjøre håret på Mote med mening, sier hun og legger til at hun har fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra lokalbefolkningen.

– Jeg har bodd her i fem år nå og har hele tiden hatt lyst til å åpne salong på Nordstrand. Jeg ser at det er et behov, avslutter Silje Holtan-Hartwig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere