*Nettavisen* Nyheter.

Har ikke hastverk

TAR SEG TID: Byråd Torger Ødegaard (H) mener det ikke haster å fylle Munch-bygningen.

Kulturbyråd Torger Ødegaard skal komme tilbake til bystyret med en sak mot slutten av neste år.

OSLO: Høyrepolitikeren avviser at byrådet er på bakbeina i forhold til prosessen med å fylle Munch-bygningene på Tøyen med nytt liv.

Vi er igang med prosessen. Museet skal ikke flyttes imorgen, det skal være på Tøyen i mange år til, sier Ødegaard til Østkantavisa.

Universitetet

Byråden sier selv at han skal komme tilbake til bystyret og legge frem en sak om dette.

Det skjer innen utgangen av neste år, sier Ødegaard.

Hva konkret kan du si om planer for bygningene?

Det er ikke så mye mer konkret å si. Men det er ingen hemmelighet at vi er i dialog med Universitetet. De er tungt inne på området allerede. Vi ser at de kan være en glitrende kjøper. Utover det, har vi ikke dårlig tid. Det er flere som jobber med dette nå, sier Ødegaard.

Varaordfører Aud Kvalbein sier at hun foreløpig ikke har hørt noe om status. Hun sier seg enig i at prosessen må få en fortgang. Hun ser for seg at bygningene bør brukes til barneformål.

Vi foreslo for lenge siden et opplevelsessenter for barn. Vi har litt tid, men det er lurt å begynne å tenke på dette alt nå, slik at prosessene går parallelt. Jeg håper prosessen er igang, kommenterer hun.

Begynner å haste

På vegne av kulturkomiteleder Knut Even Lindsjørn (SV), svarer Andreas Behring (SV) slik om prosessen så langt. Det er ganske tydelige vedtak og det begynner å haste. Vi har mast ved et par anledninger og forventer at byrådet leverer. Hvis ikke, følger de ikke opp bystyrets vedtak, sier han.

Inntil man har dette på plass, er vi veldig utålmodig til byrådets manglende vilje til å ta de store grepene. Det er ikke nok å ha dialog med Universitetet. Vi må tenke bredt rundt muligheter for å tiltrekke oss befolkningen på Tøyen. Gjøre det til et spennende og vitalt sted. Man kan velge minimumsløsninger, men vi tenker større, avrunder Behring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag