RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har ikke oversikt

Driftsstyret på skolene bestemmer pengebruken og Utdanningsetaten har ingen oversikt om flere Osloskoler har sagt opp lærere midt i året.

OSLO: – Hver skole får et budsjett tildelt etter kriterier vedtatt av bystyret. Det er driftsstyret ved den enkelte skole som bestemmer fordelingene av budsjettmidlene, inkludert hvordan organisering av undervisningen skal skje, sier Åse Solberg, kommunikasjonsrådgiver i Utdanningsetaten (UDE).

Hun forteller videre at skolene da blant annet ser på elevtallsutvikling, alderssammensetningen, pedagogiske bemanning, faglige utvikling, skolens fysiske utforming, og mulighet for å differensiere undervisningen på en mest mulig hensiktsmessig måte.

– Organisering av skolene i Oslo og avtaleverket knyttet til skolene sikrer en bred prosess hvor den mest hensiktsmessige organisering av undervisning drøftes med ansatte, elever, foresatte og driftsstyret. Det er viktig å ha bred medvirkning i disse spørsmålene, sier Åse Solberg.

Alle grunnskoler leverer inn data til en statistikk i oktober hvert år. UDE har derfor ikke noen oversikt om læreroppsigelsene også gjelder andre osloskoler for årets første måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere