Har ikke penger til faste brøytedager

GODT BRØYTET: I to vintersesonger var det prøvedrift på Oppsal med parkeringsforbud på spesielle dager for å få brøytet veiene ordentlig. Dette var vellykket, men ble for dyrt å videreføre.

GODT BRØYTET: I to vintersesonger var det prøvedrift på Oppsal med parkeringsforbud på spesielle dager for å få brøytet veiene ordentlig. Dette var vellykket, men ble for dyrt å videreføre. Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

I to vintersesonger har det vært forsøkt med faste brøytedager i en del veier på Oppsal. Det har vært vellykket, men blir ikke videreført.

SNØHAUGER: I år er det igjen store snøhauger i veiene på Oppsal, smalere veier og vanskelige parkeringsforhold. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

OPPSAL: I to vintersesonger fra desember til mars har det på mange av Oppsal-veiene stått skilt med parkeringsforbud på spesielle dager. Tanken har vært å gjøre det enkelt å få ryddet veiene rene, og dermed både gi bedre kjøreforhold og beboerne mulighet til å få satt fra seg bilene.

Les saken: Ingen brøytekanter på Oppsal

Vellykket

– Etter første prøvesesong ble det bestemt at forsøket skulle videreføres i sesongen 2012/2013, forteller seniorrådgiver Odd Bratteberg i Bymiljøetaten.

– Man fant nemlig ut at dette syntes å være en god løsning.

Noen Bøler-veier kom med i forsøket sist vintersesong, og mange var svært fornøyd – i alle fall de som bodde i aktuelle områder. Der ble det nemlig ved behov ryddet rent en gang i uken.

– Tanken var at dette skulle videreføres til hele byen.

Stoppes

Men slik blir det ikke.

– I evalueringen etter fjorårets sesong ble prøveordningen satt opp mot kostnader, og det viser seg at dette blir en veldig dyr måte å rydde gater og veier på, forklarer Bratteberg.

– Kostnadene blir for høye om hele byen skal ryddes på denne måten. Så dermed blir det tilbake til “gamlemåten” med skikkelig rydding – skraping, fresing og bortkjøring – når gatene og veiene blir for fulle av is og snø og store brøytekanter som gjør det vanskelig fremkommelig og parkeringsforholdene blir umulige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag