*Nettavisen* Nyheter.

Har ikke plass til alle barna på Tonsenhagen skole

Foreldrerepresentant Marit Skotheim kjemper, sammen med resten av FAU, for å synliggjøre hvor sterkt behovet for en utbygging på Tonsenhagen skole er. FOTO. C. Svendsen

Tonsenhagen må bygges ut dersom det skal bli plass til alle barna. Det mener FAU og bydelen.

TONSENHAGEN: FAU på Tonsenhagen skole kan ta et lettet sukk. I skolebehovsplanen foreslår Utdanningsetaten å utvide Tonsenhagen skole. Bydelspolitikerne er også på samme lag som FAU.

- Vi er jo glade for dette, men vi må synliggjøre behovet slik at prosjekteringen kommer på plass, sier foreldrerepresentant, Marit Skotheim.

Sprengt skole

I år er det 375 elever på skolen. Til høsten vil antallet runde 400 elever. Én ekstra førsteklasse skal starte opp, musikkrommet og tekstilrommet benyttes som vanlig klasserom.

- Dersom det ikke blir gjort noe nå, er faren at vi må busse barna forbi sin egen skole, sier Skotheim. Hun har selv lagt frem tallene som viser veksten av elever på skolen i bydelsutvalget.

- FAU har også sendt inn sin mening til etaten, selv om vi ikke er en høringsinstans, sier hun.

Skotheim viser til tallene, påpeker at de er reelle og at de kun stiger.

- Tonsenhagen skole ligger langt over grensen for en utbygging, sier hun.

- Start prosjekteringen

Når Lokalavisen er på skolen er det fullt liv bak skolen. Brakker blir satt opp. Disse paviljongene skal være en midlertidig løsning for klasserom mens oppussing inne på skolen skjer. Inneklimaet skal få et realt løft.

- Mens brakkene er her hadde det vært lurt å få prosjekteringen i gang. Da slipper vi å få brakker som må tas ned for å settes opp igjen. En utbygging tar mellom fire og fem år og det er så lenge skolen kan tåle å vente på utbyggingen. I tillegg må ikke brakkene bli en varig løsning, påpeker Skotheim, som legger til at det er en frykt for at brakkene skal bli stående.

- Jeg er glad for at vi har blitt hørt av bydelspolitikerne, men det er noen steg fram før utbyggingen er en realitet. Nå må vi snakke med politikerne som sitter på Rådhuset og vise hvor tydelig vårt bakgrunnsmateriale er. Vi har reelle tall og fakta, det har flere sett. Dette er ikke bare oss som skriker høyest, sier hun.

Skolebehovsplanen ser på behovet til skolene i Oslo og hvilke endringer som trengs. Planen rulleres hvert andre år og skal vedtas av politikerne etter sommeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.