RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har ikke plass til skytebane

I dag skal bydelsutvalget på Søndre Nordstrand ha møte, og nok en gang står skytebane på sakskartet.

SØNDRE NORDSTRAND: Opprinnelig var det "bare" spørsmålet om dato for sluttstrek i Prinsdal som lå i saken. Og dette blir selvfølgelig viktig å ta stilling til. I innstilling både fra bydelsoverlege og administrasjon går man inn for å forholde seg til bystyrets vedtak - nemlig med siste skudd 31/12-07.
Men da saken var til behandling i Miljø- og teknisk komite, ble det fra Torill Hansen (A) fremmet et tilleggsforslag. I dette heter det:
"Nordstrand skytterlag må dersom de ønsker å fortsette skyteaktivitet ut over 31.12.2007, i større grad engasjere seg for å finne mulighet for dette. Bydelsutvalget finner at det i Søndre Nordstrand ikke lenger finnes noe alternativ for å kunne anlegge noen skytebane.

Med bakgrunn i dette må skytterllaget sjøl forsøke å finne samarbeidsformer med andre skytterlag i eller utenfor Oslo."
Om dette får tilslutning i BU, har bydelen sagt at de avskriver alle alternativer for skytebane i Søndre Nordstrand.

Eldre- og ungdomsråd

Saken har også vært til behadling i både ungdomsrådet og eldrerådet.
De yngste slutter seg til bydelsdirektørens forslag til vedtak (ref. i Nordstrands Blad tidligere). I eldrerådet fremmet Thorbjørn Hansen følgende forslag som ble enstemmig vedtatt:
"Etter elderrådets vurdering finnes ingen alternativ plass for Nordstrand Skytterlag i Bydel Søndre Nordstrand eller i marka. Nordstrand Skytterlag pålegges å selv finne muligheter på eksisterende skytebaner i Oslos nærhet."

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere