*Nettavisen* Nyheter.

Har ikke tid til å vente lenger

Byrådsleder Erling Lae og Ola Klegseth i beboeraksjonen var med da vekterne mandag startet patruljeringen av nedre del av Grünerløkka og Akerselva.

Denne uken var vekterne på plass på Grünerløkka. Nå håper beboerne de får bukt med narkoselgerne.

GRÜNERLØKKA: Byrådsleder Erling Lae (H) spaserte mandag langs Akerselva sammen med vektere fra selskapet G4S som har fått det kommunale oppdraget som skal trygge nabolaget til beboerne som i måneder har kjempet en innbitt kamp for å fjerne hasjselgere fra området.

Vi gikk en liten tur her i stad og da sto det fem selgere på brua. Dette er ren kriminalitet og har ingen ting med mangel på omsorg i rusomsorgen å gjøre, sier Erling Lae til Østkantavisa.

25. mai

Oslo kommune vedtok i høst å bruke to millioner kroner på å leie inn et privat vekterselskap til å patruljere området fram til 25. mai. I tillegg skal Natteravnene og beboerne i området patruljere.

Dette er vårt svar på at vi ikke har tid til å vente lenger, sier Lae som også håper politiet får på plass den mobile politiposten raskt.

Beboerne i området er fornøyde med å få vekteren på plass, men savner større innsats fra politiet.

Dette er kjempebra, og nå venter vi bare på at politiet skal komme på banen, sier Ola Klegseth i Beboeraksjonen.

Klegseth forteller at hasjselgerne den siste tida er blitt flere.

Det er ikke sjelden at det er åtte til ti stykker oppå broa her, sier han.

Tror du dette vil løse problemet, eller bare flytte det?


Vi kan ikke slutte å jobbe mot dette, hvis de flytter seg får andre beboere sette i gang i sitt miljø, sier Klegseth.

Lover synlighet

Vekterne skal ha et midlertidig kontor i krysset Markveien/ Korsgata. Her vil de være tilgjengelige for naboer og næringsdrivende i tillegg til at de er ute på fotpatruljer i området. G4S vil ikke si noe om hvordan de kommer til å jobbe fremover.

Vi følger et program som heter Safe Community Service, men jeg kan ikke gå så nøye inn på geografisk eller personalmessig omfang. Men vi kommer til å være veldig synlige, lover John-André Skjønneborg i G4S.

Vekterne har ikke mer myndighet enn mannen i gata. De har ikke lov til å pågripe eller gripe inn hvis de observerer hasjsalg. Tilstedeværelse er deres eneste våpen.

Vi vil være til stede der bydelen og kommunen ønsker oss. Pågripelser er politiets oppgave og vi vil være et bindeledd mellom politiet og kommunen, sier Skjønneborg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag