Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har ingen tro på cruisekai ved Hjortnes

BU-leder i bydel Frogner mener det er viktig å høre på beboerne i området ved Hjortnes og understreker at de overhodet ikke vil ha en cruisekai.
BU-leder i bydel Frogner mener det er viktig å høre på beboerne i området ved Hjortnes og understreker at de overhodet ikke vil ha en cruisekai. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen
BU-leder i bydel Frogner, Bjarne Ødegaard tror ikke det kommer en ny cruisekai ved Hjortnes, og har liten tillit til forslaget fra Frp og Oslo Havn.

Akershus festning: Hit kommer mange av dagens cruiseskip. ARKIVFOTO

FROGNER: I august gikk Camilla Wilhelmsen ut i Lokalavisen og uttrykte at en ny cruisekai ved Hjortnes er den beste løsningen for Oslo, og vil gi hovedstaden et betydelig løft, spesielt for næringslivet. Dette er BU-leder helt uenig i.

Del på Facebook

Brudd på fjordbyvisjonen

– Argumentet til Wilhelmsen om at vi mister næringsinntekt ved å ikke bygge ut ved Hjortnes er helt feil. Det finnes mange alternativer til Hjortnes, blant annet

Ødegaard står fast ved at en cruisehavn er et klart brudd på fjordbyvisjonen. Og han får støtte fra flere hold.

«De foreslåtte planer for et stort terminalbygg og cruiseterminal på Hjortnes bryter fundamentalt med fjordbyvisjonen, som BU-leder Bjarne Ødegaard så riktig har påpekt tidligere. Legges det i tillegg opp til høye hus, utover den byggehøyde bakenforliggende bygninger har, vil det kunne skapes en høy mur mot fjorden. Dette vil gjøre stor skade for boområdene på Skillebekk og Skarpsno», skriver bystyrekandidat Ap Frogner, Jørn Kristiansen.

Oppgitt over Frp

– Om det så ikke skulle komme dette høyhuset som først lå i planene vil utbyggingen og ikke minst skipene selv blokkere for utsikten til beboerne i området, sier Ødegaard.

Han er oppgitt over at Frp kun tar stilling til Oslo Havn, og hører så lite på hva beboerne i området mener. Basisprinsippet til fjordbyvisjonen handler om å flytte havnevirksomheten vekk fra bostedene.

– Disse pengene bør heller brukes på mer arealutnyttelse og stillegående utstyr, og andre områder som for eksempel sjursjøen, sier Ødegaard som påpeker at han har såpass tillit til Rådhuset når det kommer til denne saken.

– Jeg tror ikke det blir en cruisekai ved Hjortnes, avslutter Ødegaard.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!