RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HUSKE I DET FRI: En elev fra Groruddalen skole viser skogens muligheter i den hemmelige skogsoasen på Ammerud. Her er grønn glede for dem som vet om den, og for dem som får seg en overraskelse. ALLE FOTO: Ingrid Økland
HUSKE I DET FRI: En elev fra Groruddalen skole viser skogens muligheter i den hemmelige skogsoasen på Ammerud. Her er grønn glede for dem som vet om den, og for dem som får seg en overraskelse. ALLE FOTO: Ingrid Økland

Har laget hemmelig oase i Groruddalen

Groruddalselever og kunstner har gått på oppdagelsesferd langs Alnaelva på Ammerud. Nå kan du gjøre det også.

AMMERUD/GRORUD: Groruddalen er så heldig å være tilgodesett med en rekke kunstprosjekter de seneste årene.

T-baneverk

Siste skudd på stammen er kunstneren Petter Buhagens verk på Grorud T-banestasjon og Ingunn Wrights oase i skogen på Ammerud.

LES OGSÅ: Derfor er disse gutta opptatt av blondeduker

Dette er et Land Art- prosjekt i villniset ved siden av Alnaelva.

– Det er to kunstprosjekter som viser de store kontrastene i Groruddalen, fra trafikknutepunktet Grorud til elve/skogsidyll ved Alnaelva, sier Ingrid Økland i kulturbyrået Mesen, som har initiert og utviklet prosjektet sammen med kunstnerne. Prosjektene er støttet av Kulturrådet, KORO og Områdeløft Ammerud.

Landart som kunstretning handler om at kunstnerisk arbeidsprosess og uttrykk er en del av landskapet, gjennom forming av naturmaterialer som planter, stener, jord og vann.

Hjelp fra ungdommen

Sammen med ungdom fra Groruddalen har kunstnerne Ingunn Wright og Christian Bermudez laget en «hemmelig» hage ved Alnaelva, i villniset på et nesten ufremkommelig sted ved elva, like nedenfor Ammerud-blokkene.

LES OGSÅ: Slik ser jorden ut fra Lindeberg

– Vi ønsker å finne frem til områder som i utgangspunktet kan virke usynlige; steder som er ubrukte, men som har en historie, sier Ingunn Wright.

Synliggjør kvalitetene

I prosjektet ønsker hun å legge vekt på å synliggjøre de kvalitetene som allerede finnes på stedet.

Ved å la ungdom jobbe sammen fysisk, ute i naturen og ved å fokusere på historien til området, ønsker Wright å rydde plass både rundt oss og i oss, og la deltakerne se seg selv som del av en større sammenheng.

Snart ferdig

Kunstneren Christian Bermudez deltar i prosjektet med fuglekasser formet som sko.

Fuglekassene har en størrelse som er nøye tilpasset svarthvit fluesnapper;som allerede har flyttet inn i noen av skoene som er montert i trærne.

LandArt-prosjektet startet opp våren 2012 og ferdigstilles nå i juni 2013.

T-banekunst

Buhagens verk består av to runde sirkler med fotografiske bilder, montert på begge sider av
av en bærende betongsøyle på Grorud T-banestasjon.

– Arkitekturen og disse områdene har bidratt til vår forståelse av hva Groruddalen er, en forståelse som er dreid rundt en storstilt drabantbybygging, og de sosiale og bymessige konsekvensene det har fått.

Med utgangspunkt i Groruddalssatsingens målsetting om at «Groruddalens identitet og stolthet skal styrkes», har Petter Buhagen laget sitt bidrag til stedet, forteller Økland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere