*Nettavisen* Nyheter.

Har lagt ny senterkabal

ENDRINGER: Maria Fjellheim Andersen (t.v.) og Synnøve Sterri regner med å være ferdig med omstruktureringen av Manglerud senter til markedsdagene i midten av juni. Foto: Øystein Dahl Johansen

Noen butikker flytter ut, noen nye flytter inn og noen får nye lokaler.

MANGLERUD: – Vi vil gi et bedre tilbud til bydelen og nærmiljøet, sier senterleder Maria Fjellheim Andersen og Synnøve Sterri som er eiendomssjef i Obos.

Manglerud senter er inne i en småkaotisk periode med utskifting, flytting og omgjøring av en rekke butikklokaler (se faktaboks). Det meste skal etter planen være på plass til markedsdagene i midten av juni. Den største nyheten er at den Rogalandsbaserte Feel-kjeden kommer inn.

– Dette er deres første butikk i Oslo, de nærmeste er Lillehammer og Skien, sier Maria Fjellheim Andersen.

Grønn suksess

I forbindelse med at Manglerud blomster ikke fikk sin kontrakt fornyet fikk Obos mye kritikk for måten de driver sentrene på i nettdebatten på www.noblad.no.

Men de står på at beslutningen om å bytte ut den tradisjonsrike blomsterbutikken med Mester Grønn var riktig.

– De hadde en brakåpning og vi har fått mye positive tilbakemeldinger fra butikken og kundene. Det er også stor forskjell på omsetningen, sier Sterri.

– Kundene må bruke butikken også, den eneste måten vi kan se dette på er på omsetningen, sier Åge Pettersen som er kommunikasjonsdirektør i Obos.

Da Lambertseter senter åpnet i fjor høst hadde Manglerud senter en betydelig handelslekkasje dit.

– Vi merket åpningen av Lambertseter senter, men vi har håp og tro på at vi skal ta mye igjen og at de to sentrene kan utfylle hverandre, sier Synnøve Sterri.

– Vi vil ha en kombinasjon av frittstående butikker og kjeder. Det er viktig for oss at vi har et senter som kundene vil ha. De vil ha kjeder, men ønsker også særpreg. Det er kjedelig å gå på et senter hvis det er lik alle andre, sier Sterri og Fjellheim Andersen.

Vil rendyrke senteret

I forbindelse med gjenbygging på videotomta i Våronnveien vurderer Obos å flytte legene, banken, trafikkskolen, renseriet og helse- og velværedelen dit. Men dette ligger et stykke fram i tid.

– Vi vil rendyrke mer kommersielle butikker inn her, slik vi har gjort på Lambertseter, sier Synnøve Sterri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.