*Nettavisen* Nyheter.

Har lest 14.247 timer i sommerferien

Sultne på kunnskap: Fredrik, Kristin, Fredrik og Fredrikke har brukt sommerferien til mye mer enn bading. FOTO: ELISABETH C. WANG Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG

Overdreven TV-titting er tydelig ikke et problem for elevene ved Smestad skole. De sitter klistret mellom permene.

Klikk på bildet for å forstørre.

2_BREDDE: Bildetekst

SMESTAD: – Ja, dette er stas. Det er så morsomt å se all entusiasmen og hvor opptatt de er av dette prosjektet, smiler kontaktlærer Anne S. Ellingsen.

Del på Facebook

14.247 timer

Hele skolen, med sine 580 elever, har deltatt i konkurransen «Sommerlesepass 2011». I løpet av sommerferien er 14.247 timer tilbakelagt, en økning på 2000 timer fra i fjor. Det var med andre ord en tydelig stolt rektor, Yngvil Hestenes, som fredag talte til samtlige elever i skolegården.

– Gjennomsnittet per elev er cirka 24 timer lesning, og også i år er det klasse 6c, 5c i fjor, som har lest mest av alle på skolen med 1664 timer.

Magi og spenning

Kristin (11), Fredrikke (7), Iver (10) og Fredrik (8) synes alle det er gøy å lese bøker. De innrømmer at det blir litt konkurranse, men det gjør det tydelig bare mer spennende.

– Det best å lese når man har en bok man liker godt. Kjedelige bøker er pyton. Jeg liker både morsomme, spennende, romantiske bøker og bøker med magi. Vampyr-bøker er også blant favorittene, sier Kristin, som vant årets lesekonkurranse med hele 224 timer mellom bokpermene.

– Mysteriebøker er det beste, synes jeg, sier Fredrik, tydelig overbevist.

– Bøker med magi er spennende, men jeg liker også litt skumle bøker. Serien om «Den vesle vampyren» var bra. De likte jeg godt, sier Iver.

Fredrikke har også en favoritt. Hun leser aller helst Roald Dahl.

– Jeg liker de bøkene for de er så spennende. Donald Duck er jeg også veldig glad i, og jeg leste mye av det i sommerferien også.

Godt jobbet

151 av skolens elever mottok fredag diplom for god lesning, men 244 fikk navnet sitt klistret på veggen inne på skolens bibliotek. I tillegg ble det delt ut både kinobilletter og bøker samt is til alle klasserommene. Det ble med andre ord en meget vellykket feiring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.