RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UHYGGELIG: Ikke noe hyggelig syn en torsdags morgen - et stort sort kors med innskriften fra den dagen livet i Akerselva døde, døren til høyre sier noe om hvor stort korset er. FOTO: Kristin Tufte Haga
UHYGGELIG: Ikke noe hyggelig syn en torsdags morgen - et stort sort kors med innskriften fra den dagen livet i Akerselva døde, døren til høyre sier noe om hvor stort korset er. FOTO: Kristin Tufte Haga Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Har markert Akerselvas «død»

Skadene etter det store klorutslippet i Akerselva tidligere i år er nå tydelig markert på Oset vannrenseanleggs vegger på Kjelsås.

KJELSÅS: Det var ikke noe spesielt hyggelig syn som møtte turgåere og andre i dag tidlig, torsdag. I løpet av natten hadde noen malt et flere meter høyt, sort kors på murveggen som tilhører Oset vannrenseanlegg/Vann- og avløpsetaten,  på Kjelsås.

 
 

 

"Akerselva 1.3.2011"

Korset har også innskriften "Akerselva 1.3..2011." og er malt/tegnet opp ved undergangen til jernbanen, som også er forlengelsen av turveien langs Akerselva og videre oppover mot marka fra Oset og Kjelsås. Korset er så stort at det er godt snlig på et par hundre meters avstand fra Midtoddveien.

Døde

Avisen har bedt Oset Vannrenseanlegg om en kommentar,men har foreløpig ikke mottatt noen tilbakemelding. Det er også skilt på stedet, som forteller om overvåking av området.

Det var helt i starten av mars i år at det ble oppdaget lekkasje på en klorslange på Oset vannbehandlingsanlegg, ved Maridalsvannet. Skadene var store - stort sett alt liv i Akerselva døde etter utslippet.

Er liv der nå

Men ifølge NIVA, (Norsk institutt for vannforskning) ,i intervju med NRK tidligere i år, så var det allerede i våres igjen noe liv i elva.

– Flere typer bunndyr har overlevd klorutslippet i Akerselva , viser nye undersøkelser. Biomassen har tatt seg opp og NIVA konkluderer i dette intervjuet med at tilstanden i og langs Akerselva etter klorutslippet er bedre enn ventet.

Snipp, snapp snute

Og kommunen kan ikke ha satt særlig stor pris  på markeringen: Nå (14.00) - bare få timer etter at korset ble oppdaget - er allerede et stopp-tagge-firma igang med fjerningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere