Gå til sidens hovedinnhold

Har noe stort på gang

Basketherrene til Ammerud har noe stort på gang, mener trener Michael Evans. Han gleder seg til andre halvdel av sesongen.

AMMERUD: I fjor var det stort sett talentfulle unggutter, som så vidt hadde lov til å kjøre bil, som kjempet for poeng i de grønne ammeruddraktene.

I år har laget ny trener, og en bedre blanding av rutine og talent.

Jeg syns vi har en god blanding nå. Utfordringen min framover er å velge de riktige sammensetningene på banen, sier Michael Evans.

Vi er et bedre lag

Halvveis i sesongen har Ammerud vunnet like mange kamper som i hele fjor. Tallet er tre.

Til lørdag møter de Fjellhamar. En nøkkelkamp, ifølge Evans.

De er ett av lagene bak oss på tabellen. Slår vi de igjen, så får vi et lite heng til de to siste på tabellen. Det blir en absolutt nøkkelkamp.

Fjellhamar og 3B/Bærums Verk er lagene som ligger bak grønntrøyene på tabellen, begge lag lå godt foran Ammerud i fjor.

De har mistet noen spillere, vi har fått noen nye. Uansett, jeg mener vi har et bedre lag enn i fjor. Og serien har også blitt mye jevnere, mener Evans.

Han er overbevist om at Ammerud kommer til å ta noen store skalper i andre halvdel av sesongen.

Vi har spilt jevnt med alle lagene, også de store favorittene, sier amerikaneren med den rolige trenerstilen.

Vi har hengt med i tre perioder, og så har vi tapt mot slutten. Her har vi en jobb å gjøre, med å ta riktige valg de siste minuttene, og klare å vippe marginene over på vår side, sier Evans.

Og det kommer vi til å klare mer og mer utover i sesongen, mener han bestemt.

I helga tapte Ammerud knepent både for Harstad Vikings og Tromsø Storm. Det er disse kampene Evans mener laget kommer til å vinne framover.

Rolig lederstil

Amerikanske Evans har ikke tro på kjeft og smell for å bygge et lag.

Jeg skriker ikke på spillerne mine under kamp. Jeg forventer at de tar ansvar for seg selv og laget når de er på banen, forklarer han.

Det var nok litt uvant for noen av spillerne, amerikanske trenere har et litt annet rykte. Men det begynner å sette seg i hodene deres nå, smiler Evans.

Ammerud tør å ha høye mål. Til tross for at laget ligger tredje sist, har treneren store planer om å slå til i sluttspillet.

Jeg mener vi kan gå hele veien. Vi har vist i hele år at vi spiller jevnt med alle. Vi blir bare bedre og bedre, og i et sluttspill kan alt skje, sier han lurt.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her