Har omsorg for alle

Mona Thorbjørnsen står på for folk på Lambertseter, enten det er som Natteravn, som telefonvenn eller ved å følge folk hjem. Foto: Øystein Dahl Johansen

Mona Thorbjørnsen står på for folk på Lambertseter, enten det er som Natteravn, som telefonvenn eller ved å følge folk hjem. Foto: Øystein Dahl Johansen

Mona Thorbjørnsen (50) er primus motor for Natteravnene på Lambertseter. I tillegg er hun telefonvenn og en varm tilhenger av å følge folk hjem.

LAMBERTSETER: – Jeg synes det er gledelig og overraskende, sier Mona om nominasjonen til Årets navn.

Mona har jobbet på Klubben i 22 år og vært leder for Natteravnene i ti år.

– Det er så mange frivillige på Lambertseter, Natteravnene har mer enn 80 ravner. Vanligvis er foreldre med som Natteravner så lenge barna er i skolealder, men på Lambertseter er det også mange eldre som er med. Det er veldig sosialt og fin trim. Det er et privilegium å ha så mange å velge mellom og jeg blir glad fordi alt går på skinner. Det er så enkelt å gjøre noe fordi man vet at man har folk med seg.

Telefonvenn

Mona Thorbjørnsen er ei vaskeekte Lambertseterjente og flyttet hit da hun var nyfødt og Lambertseter var en ny bydel.

Ifølge Kai Adelsøn, som også er kandidat til årets navn, har Mona omsorg for alle. I tillegg til Natteravn er hun også telefonvenner for fem personer som hun har hatt kontakt med i ti år.

– Det er eldre og uføre som trenger å snakke litt, vi snakkes en til to ganger i uka. Det er venteliste for å få telefonvenner, så jeg skulle ønske flere ville sette av ti til femten minutter i uka til å glede et annet menneske.

Følger folk hjem

Mona skryter av ungdomsmiljøet på Lambertseter, og forteller at Natteravnene har en enkel oppgave.

– Vi er heldige som har det så rolig og har så fin ungdom her på Lambertseter.

Et annet av Monas hjertebarn er følgetjenesten. Denne ble opprettet fordi enkelte følte seg utrygge på hjemveien. I dag følger Natteravnene ungdom hjem fra klubben og eldre fra T-banen eller butikken. Tilbudet til ungdommen gjelder spesielt på onsdager når det er juniorklubb. Natteravnene har en egen telefon (91 33 16 12) hvor man kan ringe hvis man vil ha følge hjem.

– Vi har i flere år gått ut tidligere på kvelden (19-21 journ.anm.,), i kjernetiden når barn og ungdom er ute og på ulike arrangementer. På den tiden skal mange hjem igjen, og da kan vi følge dem, sier Mona.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.