RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Studenters Roklubb og Marianne Lundh får 35 kroner for hver mobil de samler inn
Norske Studenters Roklubb og Marianne Lundh får 35 kroner for hver mobil de samler inn Foto: FOTO: ANDREAS LINDBÆK

Har samlet inn 10.000 gamle mobiler

Norske Studenters Roklubb (NSR) er blant de mange idrettslagene som har bidratt til bedring av miljøet ved å samle inn over 10.000 brukte mobiltelefoner.

– Denne sporten er en grønn idrett og vi har som mål å bli Norges Roklubb miljøfyrtårn innen få år. I tillegg vil de yngre deltakerne i klubben også gjøre en innsats med å samle inn telefoner etter sommerferien. Det er også viktig at de også er miljøbevisste, sier Marianne Lundh i Norske Studenters Roklubb da den landsomfattende innsamlingsaksjonen startet på verdens miljødag 5. juni.

Del på Facebook

Roklubben var blant de 500 idrettslagene i landet som tok på seg oppgaven med å samle inn. Til gjengjeld får klubbene 35 kroner per innkomne mobil.

Det strømmer inn

Nå har antallet brukte mobiltelefoner i retur nådd 10 451 innsamlede telefoner, melder Telenor i en pressemelding. Sammen med Norges Idrettsforbund står konsernet bak innsamlingen - som skal hindre at gamle mobiltelefoner ender som restavfall i vanlige søppelposer. 

Innsamlingsaksjonen innebærer at idrettslagene går fra dør til dør og samler inn gamle og brukte mobiltelefoner. 

– Vi er fornøyd med den første måneden, men vi er også svært spent på fortsettelsen. Så langt er det 12 klubber som har sendt inn poser fylt til randen av brukte mobiltelefoner, og flere skal være på vei, sier Torild Uribarri, direktør for samfunnsansvar og kommunikasjon i Telenor, i meldingen.

Brukes til routstyr

I fjor ble det solgt rundt 2,4 millioner mobiltelefoner i Norge. I samme periode ble bare 35 000 gamle mobiler levert inn til resirkulering, ifølge anslag fra Elretur. 

Roklubben på Bygdøy har aldri vært i tvil om hva pengene for de innsamlede telefonene skal brukes til. 

– Routstyr. Dette koster veldig mye penger og vi håper at denne innsamlingsaksjonen kan hjelpe oss, sa Lundh da Lokalavisen snakket med henne i midten av juni.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere