*Nettavisen* Nyheter.

Har selv bodd ved trikken

Peter N. Myhre. Foto: Julie Messel

Jeg er fullt klar over hvor slitsomt det er å bo ved siden av trikken, sier byråd for miljø og samferdsel, Peter N Myhre (Frp).

FROGNER: Han har bodd ved trikkeskinnene på Grünerløkka, og han kan godt forstå at beboerne i de omlag 200 leilighetene som ligger i Skovveien ikke er spesielt interessert i å få trikkeskinner i gaten.

Jeg skjønner at folk gruer seg til eventuell trikk utenfor soveromsvinduet åtte ganger i timen. Det er slitsomt med 60 tonn stål som hviner forbi døgnet rundt. Da blir det trikken som bestemmer døgnrytmen, uansett hva slags jobb man har, sier Myhre, da Lokalavisen Frogner ringer og spør om saken som opprører beboere og næringsdrivende på Briskeby.

Byråden har fått med seg lokalamiljøets bekymring over Ruters forslag. Overfor Lokalavisen understreker han følgende:

Vi har ikke tatt stilling til dette i byrådet foreløping. Det eneste jeg kan si er at jeg konstaterer at det er mange som er bekymret for eventuell flytting av trikketrasseen, sier han.

Jeg forstår at dette kan få store konsekvenser for folk som bor i dette området. De fleste tenker vel at det ikke blir anlagt nye trikkeskinner nå. Det hører liksom litt fortiden til, sier byråden.

Jeg kan ikke berolige folk på annen måte enn å si at vi tar deres mening med i beregning når byrådet skal ta stilling til dette. Eventuell flytting av trikkeskinner er uansett en sak som involverer flere byrådsavdelinger, sier han og kan ikke si noe om når endelig vedtak blir fattet i saken, og derfor ikke når saken eventuelt kommer opp i bystyret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag