Gå til sidens hovedinnhold

Har spilt saksofon med den aller største

Den talentfulle saksofonisten Soran Lind (15) har hatt en helt utrolig uke nede i de sveitsiske alper hvor professor i saksofon ved musikkonservatoriet i Wien, Lars Mlekusch har holdt masterclass.

OSLO: Og alt er takket være drømmestipendet har jeg nå hatt en helt utrolig uke nede i de sveitsiske alper hvor Lars Mlekusch, professor i saksofon ved musikkonservatoriet i Wien har holdt masterclass.

Del på Facebook

Professor som 27-åring

– Hver dag i seks dager fikk jeg to timer solo med Lars Mlekusch og to timer akkompanement med Ana Dimova (også fra musikkonservatoriet i Wien).

Lars Mlekusch (32 ) regnes for å være en av de aller største innen klassisk saksofon. Han ble professor allerede i en alder av 27 år. I tillegg til å være uhyre dyktig i standardrepertoar jobber han også mye med «contemporary music», og han tar gjerne elevene sine med på spennende og overraskende konsertframføringer.

Fikk lære av de beste

– Jeg spilte også kvintett med de fire andre saksofonstudentene som var på kurset, hendoldsvis fra musikkonservatoriene i Milano, Wien og Bern. Som om ikke dette var inspirerende og lærerikt nok, så samarbeidet Lars Mlekusch med professorne Christoph Hartmann (oboist i Berlinerfilharmonikerne), Martin Kuuskmann (solofagottist) og Mathias Müller (Komponist og professor i klarinett ved konservatoriet i Zürich) og vi fikk samspill med deres elever, forteller Lind.

Selv om han jobbet fra ni om morgenen til elleve om kvelden, la også Lars Mlekusch vekt på sosialt samvær for elevene sine.

– Han tok oss med på gondoltur opp på White Horn (2700 moh) slik at lærere og studenter ble kjente med hverandre og kunne knytte kontakter.

Stolt musiker

Kurset ble avsluttet med en stor konsert hvor lærerne og kursdeltakerne spilte solo og samspill.

– Jeg var ikke lite stolt over å ha mitt navn på samme program og plakat i byen som Lars Mlekusch og Christoph Hartmann. Enda større var det at jeg fikk to tomler opp og «well played» etter min framførelse, sier en glad Lind.

På grunn av drømmestipendet fikk Soran i ung alder den utrolige muligheten til å møte noen av de beste lærererne/solistene i Europa og deres studenter.

– Dette vil utvilsomt bety mye for meg i fremtiden, avslutter Lind.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt