RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har stanset byggingen av USAs ambassade


Det er ingen tvil om at det skjer store ting på Huseby, men akkurat nå skal det være stopp i byggingen av USAs nye ambassade. Her fra tidligere i byggeprosessen.
Det er ingen tvil om at det skjer store ting på Huseby, men akkurat nå skal det være stopp i byggingen av USAs nye ambassade. Her fra tidligere i byggeprosessen. Foto: Arkivfoto
Byggingen av ambassaden på Huseby har stoppet opp på grunn av en konflikt. Nå er 130 arbeidere permittert.

HUSEBY: Det er nrk.no som melder om problemene ved ambassaden tirsdag kveld. Ifølge nettstedet bunner disse i en konflikt mellom hovedentreprenør Walsh Global LLC og betongentreprenør SN Bygg.

Ifølge NRK har SN Bygg varslet hovedentreprenør Walsh Global om at de ville stoppe byggearbeidet på grunn av manglende betaling, og fordi selskapet mener byggingen av det nye ambassadebygget er kraftig forsinket.

DittOslo har også tidligere fått bekreftet at deler av byggeprosessen henger etter planlagt tidsskjema.

Forsinkelsene skal ha ført til at SN Bygg har vært nødt til å utsette sitt arbeid, noe som har gitt dette selskapet store merkostnader. Walsh Global beskylder på sin side SN Bygg for kontraktsbrudd. Etter det NRK får opplyst, har Walsh Global hevet sin kontrakt med SN Bygg, og situasjonen er dermed fullstendig fastlåst.

Bekrefter permitteringer

SN Bygg hadde i følge NRKs opplysninger 130 arbeidere på prosjektet. Disse skal nå være permittert.

Fellesforbundet, der flere av disse er organisert, bekrefter at det er permitteringer, uten å kjenne til detaljene i denne konflikten.

Etter det NRK erfarer, skal SN Bygg imidlertid ha stevnet Walsh Global for retten, med krav om et større millionbeløp.

Daglig leder Frode Flom i SN Bygg ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK, fordi kontrakten mellom selskapet og Walsh Global er taushetsbelagt. Heller ikke Walsh Global eller den amerikanske ambassaden har noe å si om saken.

Les også: Her bor romfolk på USAs ambassadetomt

Komplisert prosess

Det har stormet rundt ambassadeplanene på Huseby fra dag én. Mostanden lokalt var massiv allerede da planene ble kjent. Det ble høydramatisk i bystyret da saken var oppe til politisk behandling. I etterkant har det også vært omkamp i rettsvesenet, der Høyesterett til slutt avgjorde saken.

Da planene omsider var vedtatt, ble det også krangel om erstatningsarealene for tomten til ambassaden. Bydelen kom den gang med skarp kritikk av Forsvarsbygg.

Byggearbeidene har også skapt dårlig stemning i nabolaget. En gang- og sykkelvei forbi tomten var betydelig forsinket i fjor sommer

Nå er det altså nye forsinkelser på gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere