Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har tillitt til bydelsdirektøren

– Vi har ingen gode argumenter for å gå imot omorganisering i hjemmetjenesten. Administrasjonen har undersøkt grundig og har god dokumentasjon for det de sier, derfor aksepterer vi det, sier APs gruppeleder/BU-leder Arnfinn Aabø i Østensjø BU.
– Vi har ingen gode argumenter for å gå imot omorganisering i hjemmetjenesten. Administrasjonen har undersøkt grundig og har god dokumentasjon for det de sier, derfor aksepterer vi det, sier APs gruppeleder/BU-leder Arnfinn Aabø i Østensjø BU. Foto: Arkivfoto:Øystein Dahl Johansen
AP og SV i Østensjø vil støtte omorganisering av hjemmetjenesten, men er usikre på hvor mange ekstra sykehjemsplasser de vil kjøpe for «eldrepengene».

ØSTENSJØ: For en uke siden ble AP og SV, som har flertall i Østensjø bydelsutvalg (BU), enige om å støtte bydelsdirektørens omorganiseringsforslag for hjemmetjenesten.

– Vi diskuterte nøye og kom til den konklusjon at vi gir tillitt til administrasjonen slik de har lagt det opp. Vi tar poengene om at ting gjøres på gamle måter og kan sees på på nytt. Derfor støtter vi endringene, men vi vil følge veldig nøye med på hva som foregår, sier BU-leder og APs gruppeleder Arnfinn Aabø.

Er du fortvilet over budsjettforslaget? Møt opp i åpen halvtime i bydelsutvalget.

Usikre på sykehjemsplasser

Som omtalt sist torsdag vil AP/SV gå imot endringer i barnehagene. Da må planlagte innsparinger herfra dekkes inn andre steder, noe som trolig må tas fra de åtte millionene bydelen fikk i «eldrepenger».

Aabø sier at de foreløpig er usikre på hvor mye av disse de vil bruke på sykehjemsplasser.

– Eldrepengene skal jo hovedsaklig gå til sykehjemsplasser, men vi er litt usikre på hvor mange vi trenger. Vi har jo omsorgstrappa, med blant annet 60 omsorgsboliger, som er med på å avhjelpe mye av behovene de eldre har, sier Aabø.

– Vi bruker mer på eldreomsorgen enn det som ligger i tildelingen fra byrådet, så hva vi ender på vet vi ikke ennå. Vi skal ikke nedprioritere de eldre, men det er mulig vi justerer litt på antall sykehjemsplasser.

LES OM HVORDAN PENGENE ER FORESLÅTT FORDELT I BYDELEN: Mindre risiko med «eldrepenger»

Kultur for eldre

– Hva synes dere om bydelsdirektørens forslag om å bruke 430.000 «eldrekroner» på kulturmidler?

– I Kulturbydel Østensjø ligger det veldig mye for de eldre også. Pengene vil blant annet gå til aktiviteter og tilbud på eldresentre, så i stor grad går de pengene også til eldre, sier Aabø.

Østensjøbudsjettet for 2011 behandles i bydelsutvalget torsdag 16. desember.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!