*Nettavisen* Nyheter.

Har troa på Aker

I følge planen skal Aker sykehus bli historie fra april 2011, men med få søkere til Ahus og en trussel mot rødgrønn regjering, øyner leder i Fagforbundet ved Aker, Are Saastad, et håp. Foto: ARKIVFOTO

Are Saastad spår et voldsomt nederlag for den rødgrønne regjeringen i Groruddalen hvis de ikke griper inn mot nedleggelsen av Aker. Imens godter han seg over få søkere til Ahus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Are Saastad opplever at fagfolk ikke har tro på Ahus som prosjekt. – Jeg ser den dårlige søkningen som et godt tegn.

GRORUDDALEN: – Skandalen kan avverges, men da må det gripes inn raskt! sier Are Saastad, leder i Fagforbundet ved Aker sykehus.

Han mener at nedleggelsen av Aker er en trussel mot det rødgrønne prosjektet i Oslo.

– Utfallet er at det ikke blir noe rødgrønt byråd i 2011, det kan de være helt sikre på. Da taper den rødgrønne regjeringsmakten i Groruddalen til Frp og Høyre, spår Saastad.

Takk og farvel

Han mener den viktigste grunnen til det er pasientene, men det er også en politisk grunn.

– Folk finner seg ikke i dette. Det er 40000 mennesker i Groruddalen som har skrevet under på nei til nedleggelse av Aker, det er 13000 medlemmer på Facebook gruppa, og et enstemmig bystyre som har stemt nei. Dette er ikke mennesker som har glemt det de har sagt, sier lederen.

Han er ganske klar i sin uttale når han hevder at dersom ikke den rødgrønne regjeringen griper inn mot nedleggelsen av Aker, så har både den rødgrønne sykehuspolitikken og det rødgrønne prosjektet spilt fallitt.

– Stopp galskapen!

Få søkere

Før Ahus blir lokalsykehus for Folloregionen og Bydel Alna, skal det ansettes 780 flere innen januar 2011. På grunn av den planlagte omorganiseringen vil mange ved Oslo Universitetssykehus miste jobbene sine. De har derfor fått tilbud om stillingene på Ahus.

Hittil er bare 230 av stillingene besatt. Dette forundrer ikke Are Saastad.

Han har snakket med flere som velger å ikke søke seg til det nye lokalsykehuset.

– Mange av fagfolkene, som er de nærmeste til å søke, anser Ahus som å være et dårlig prosjekt å søke jobb på. De tror dette kommer til å bli noe som gir mangelfullt tilbud til pasientene, mens tryggheten til jobben og ledelsen er usikker og arbeidsoppgavene er svært lite beskrevet. Grunnen til det er fordi Ahus ikke vet det selv. De har satt i gang et prosjekt der hovedhensikten fra ledelsens side er å sikre en ny inntekt fra 1.januar. Med de 180 000 nye pasientene følger 1,8 milliarder i bevilgninger, sier han.

Saastad mener at Ahus ikke er i stand til å ta over jobben til Aker med bare 1500 nye ansatte. Han opplever også ledelsen ved sykehuset som unnvikende.

– Jeg konstaterer at de lar være å svare på de mest alvorlige bekymringsmeldingene rundt tilbudet de skal ha opp og stå. Det tolker jeg sånn at de ikke har gode svar. De ønsker ikke oppmerksomhet rundt dette, forteller lederen.

Han er glad for at fagfolk og potensielle søkere ikke har noe ønske om å være med på det han kaller en katastrofe.

– Jeg synes dette er et gledelig tegn på fornuft oppi all galskapen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.