RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har valgt en annen teknisk løsning


Morten Schau, informasjonssjef i Hafslund.
Morten Schau, informasjonssjef i Hafslund.
Hafslund har ikke fått noe pålegg om å legge denne kraftledningen i bakken.

OSLO: Så vidt meg bekjent ble denne kraftlinjen satt opp i 1918, og blokkene bygd på 50-tallet. Første gangen jeg var borti saken var da vi søkte om å oppgradere. Den opprinnelige planen for konsesjonssøknaden og oppgradering av linjen fra 47 kV til 132 kV var laget i perioden fram til 1998. Det viste seg etter hvert at det ville bli vanskelig å få bygd om ledningsanlegget samtidig som forsyningen til Oslo syd skulle opprettholdes, forteller informasjonssjef i Hafslund Morten Schau.

De fikk konsesjon av NVE i 2001, men saken ble påklaget til Olje- og energidempartementet (OED) i 2002.

Det var økende forbruk av strøm i Oslo syd i perioden og tiden gikk og gikk, og vi anså det som mulig at vi ikke skulle få konsesjonen i tide. Konsesjonssøknaden ble derfor trukket i 2005 og vi valgte en annen teknisk løsning med forsyning av strøm fra et annet område.

Schau forteller at denne saken ikke har noe med fjernvarmeledningen å gjøre og at Hafslund ikke har noen planer om å oppgradere dette eksisterende ledningsanlegget til 132 kV eller endre det.

Vi har aldri fått noe pålegg fra OED om å legge denne kraftledningen i bakken, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere